Nyitókép: MTI/Kovács Attila

 

Különleges műsorfolyammal várja az irodalombarátokat november 10-én a Kossuth Rádió és az M5 kulturális csatorna a Versmaraton napján. Nemcsak az eseményhez köthető beszélgetésekkel, hanem helyszíni bejelentkezésekkel is követik a Kárpát-medence legnagyobb költészet napi rendezvénysorozatát reggel tíztől este tízig.

 

A Magyar Írószövetség, a Magyar Napló Kiadó és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) immár tizedik alkalommal rendezi meg november 10-én a Versmaratont, amelyen csaknem száz kortárs költő tizenkét órán át olvassa fel Az év versei 2021 antológiában megjelent alkotásait. A hagyományosan áprilisban, a magyar költészet napjához kapcsolódó eseményt idén a járványhelyzet miatt rendezik meg novemberben, ám ezúttal is a Petőfi Irodalmi Múzeumban, ahol az érdeklődők beszélgetéseket is hallhatnak a szerzőkkel.

A 10 órakor kezdődő és 22 óráig tartó Kárpát-medence legnagyobb költészet napi rendezvénysorozatát a Kossuth Rádióban és az M5 kulturális csatornán is követni lehet.

 

Már a megnyitó előtt részleteket hallhatnak a programról a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, amelynek vendége lesz a Magyar Írószövetség elnöke. A Napközben már a helyszínről is bejelentkezik, 10.30-tól Bicsák Eszter szerkesztő beszélget a szavalókkal, de a hallgatók megismerhetik a Szaval a suli pályázat nyertesét is. A 15.35-kor kezdődő Kalendáriumot ezen a napon egyedi műsor váltja fel, a Versmaraton helyszínéről nemcsak a rádióban hallhatók majd a beszélgetések a költőkkel, hanem a Kossuth Rádió Facebook-oldalán élő közvetítésekkel is nézhető a kulturális esemény. A Kossuth Rádión a Versmaratonon elhangzó költeményeket később is lehet majd hallgatni, hiszen esténként folyamatosan közreadják majd a kortárs költők rímbe szedett gondolatait.

 hirdetes_810x300  

 

Az M5 kulturális csatorna is csatlakozik az irodalmi seregszemléhez, Nehéz Attila a Petőfi Irodalmi Múzeumban tölti a napot, hogy 10-től 22 óráig tudósítson az eseményekről. Az M5 műsorvezetője a nap folyamán többször is tudósít a helyszínről, 13 óra után nem sokkal, 17.20 után pár perccel, illetve a 19 órakor kezdődő Librettóban is. Az M5 Híradója pedig összefoglalóban számol be a kulturális programokról.

 

Körkép.sk/MTVA-sajtóközlemény

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!