Ambrus
  • HUF: 365.99
  • USD: 1.13
  • -3 °C
  • 3 °C
Kultúra

Jégből építették meg a Santiago de Compostela-i Szent Jakab-katedrálist a Tátrában

A jégtemplomot csak a koronvíruson átesett vagy védettségi igazolvánnyal rendelkező turisták látogathatják.

Nyitókép: SITA/Oliver Ondráš

 

Pénteken a turisták előtt is megnyílt a Magas-Tátra immár hagyományos, jégből épült téli attrakciója. A turisztikai látványosságot ezúttal a Santiago de Compostela-i Szent Jakab-katedrálisáról mintázták. A Szlovákiában is egyre súlyosabb járványhelyzet miatt az Ótátrafüred felett található Tarajkán a jégtemplomot csak a koronvíruson átesett vagy védettségi igazolvánnyal rendelkező turisták látogathatják – számolt be az M1 V4-Híradója.

 

Európa népszerű zarándokhelyéről, a Spanyolországban található Santiago de Compostela Szent Jakab-katedrálisáról mintázták 225 tonna jégből készült, a 11 méter magas építményt, amely várhatóan a Magas-Tátra legnépszerűbb látványossága lesz.

 

Az 1 200 méteres tengerszint feletti magasságban található Tarajkán idén kilencedik alkalommal készült jégcsoda a téli szezonra.

 

Az építmény tíz kamionnyi jégtömbből készült. A 35 fős, szlovákiai, csehországi és amerikai jégszobrászból és segédmunkásból álló csapat egy hónapon át építette a látványosságot.

 

Foto: SITA/Oliver Ondráš

 

Martin Boruta jégszobrász 18 napig dolgozott a jégkatedrális építésén.

 

 „Ez természetesen csapatmunka, én főleg a magasban dolgoztam, a tornyokat faragtam és a kész díszelemeket, a szobrokat illesztettem a helyükre”

 

– mondta.

 

A jégtemplom bal szárnyában egy Szent Jakabot ábrázoló, fából készült szobrot is elhelyeztek.

 

Foto: SITA/Oliver Ondráš

 

A híres Santiago de Compostela zarándokhely. Az egész filózófia a Szent Jakab-katedrálison található görög betűk, az alfa és az ómega fordított ábrázolásából fakad. A keresztény világban az alfa a születést az ómega a véget jelenti, a kör pedig a kettő közötti életet jelképezi.

 

A jégtemplomot a járványügyi korlátozások értelmében péntektől csak a koronavíruson átesett, illetve a teljesen beoltott, védettségi igazolvánnyal rendelkező turisták látogathatják a jégtemplomot.

 

M1/hirado.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kövessen minket