Nyitókép: Bartha Dorka

 

Egy év kihagyás után, idén újra megnyitott a karácsonyi vásár Budapesten. A kézműves manufaktúrák 1998 óta költöznek ki fabódékba a Vörösmarty térre, tavaly azonban a világjárvány miatt a hagyományos vásár elmaradt – online tartották meg.

 

Sokan már most elkezdtek ajándékokat keresni, de a legnagyobb sorok első nap a forralt boros és a kürtős kalácsos pultoknál álltak. Több turista pedig megragadta az alkalmat, hogy belekóstoljon a hagyományos magyar konyha ízeibe.

 

 hirdetes_300x300  

Belépés csak védettségi igazolvánnyal

 

Óvintézkedések azonban vannak: a vásárt kordonokkal kerítették körbe, a beengedő kapuknál védettségi igazolványt kérnek. A „2G-elv” alapján engedik be a látogatókat: az oltottak és az igazoltan kigyógyultak mehetnek be a vásár területére, a negatív koronavírus-teszteredmény nem elég.

 

Ez vonatkozik a turistákra is. Az Európai Uniós tagállamok, illetve azon országok védettségi igazolványát fogadják el, melyekkel a magyar kormány többoldalú megállapodást kötött – mondta a rendezvényt szervező Budapest Brand vezérigazgatója.

 

Az idei vásáron a programokkal és kedvezményekkel is a családokat helyezik a középpontba.

 

„Szeretnénk, ha ez a vásár az itt élő budapestieknek és magyaroknak is elérhető lenne, ezért azt kértük a vendéglátósoktól, hogy készítsenek 1500 forintért egytálételt. Hogyha valaki kijön ide a családdal, akkor is ha nem olyan vastag az a havi keret, amit erre tudnak szánni, akkor is tudjanak enni. Illetőleg készítsenek családi menüt is a vásárba kilátogatóknak”

 

– mondta Faix Csaba, a szervező Budapest Brand nZrt. Vezérigazgatója.

 

Minden vasárnap az adventi gyertyagyújtáskor meglepetésvendégek jönnek a vásárra, december 5-én például a finn mikulás, Joulupukki.

 

A vásár területén nem kötelező, de javasolják a maszk viselését.

 

euronews.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!