Nyitókép: Twitter

 

Advent második vasárnapjára Washingtontól Londonig, Moszkvától Názáretig mindenhol kigyúltak az ünnepi fények. A legtöbb helyen a koronavírus árnyékában készülnek az ünnepre, de valamivel már jobb a helyzet, mint egy évvel ezelőtt volt – számolt be az M1 Híradója.

 

Kigyúltak a fények a Capitolium előtt felállított 25 méter magas karácsonyfán. A hatalmas fenyő több mint hétezer kilométert utazott Kaliforniából Washingtonba, és az idén 15 ezren helyeztek el rajta valamilyen díszt.

 

 hirdetes_300x300  

 

Befejeződtek az ünnepi előkészületek a Fehér Házban is. A karácsonyi dekorációt a hagyományoknak megfelelően az elnök felesége mutatta be. Minden teremben ott díszeleg egy karácsonyfa, amely a saját történetét meséli el.

 

 

Londonban teljes az ünnepi hangulat. A Downing Street 10 előtt tucatnyi gyerek társaságában Boris Johnson miniszterelnök kapcsolta fel a karácsonyfa kivilágítást.

 

 

Több száz ember gyűlt össze az izraeli Názáret városának főterén is, hogy megnézze az idei karácsonyi fények felkapcsolásának szertartását. Názáret különleges helyet foglal el a kereszténységben, mert a hagyomány szerint egy angyal itt közölte Máriával, hogy meg fogja szülni Isten gyermekét, és itt nőtt fel Jézus.

 

 

Ünnepi díszbe öltözik az orosz főváros is. Bár az ortodox keresztényeknél csak január 7-én lesz karácsony, Moszkvában már most nagy előszeretettel díszítik fel az épületeket. Tavaly a járványhelyzet miatt az ünnepi fesztivál elmaradt, idén viszont Moszkva polgármestere úgy döntött, hogy engedélyezi a vásárokat. Nagyméretű dekoratív építmények készültek és több mint négyezer világítószerkezet fogja megvilágítani a várost. Elkészültek a fényalagutak is, az utcák pedig jégpályákká változtak. A város díszítésére kizárólag energiatakarékos berendezéseket használtak, minden világítás és dekoráció többfunkciós és újra felhasználható.

 

 

M1/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!