Nyitókép: YouTube

 

Egy veszélyeztetett ausztrál madarak csicsergéséből és rikácsolásából álló album lett az év egyik leghallgatottabb lemeze Ausztráliában.

 

A Songs of Disappearance című album, az ausztrál slágerlistán olyan előadókat előz meg, mint az Abba vagy Justin Bieber  – nem is beszélve a karácsonyi kedvencekről, Michael Bublé-ról és Mariah Carey-ről.

 

 hirdetes_810x300  

A BirdLife Australia által készített albumon Ausztrália 53 legveszélyeztetettebb fajának madárdalai hallhatók – olvasható a BBC-n.

 

A Songs of Disappearance történelmet írt azzal, hogy az első olyan album lett, amely a maga nemében az első ötbe került.

 

 

Az Ausztráliában közismert David Stewart felvételei kerültek az albumra, aki több mint 30 éve gyűjti a vadon élő állatok hangjait. Az eladásokból származó bevétel a BirdLife Australia természetvédelmi projektjeit fogja támogatni.

 

„Ez az album egy nagyon különleges lemez, olyan madarak ritka felvételeivel, amelyek talán nem maradnak életben, ha nem fogunk össze a védelmük érdekében”

 

– mondta Paul Sullivan, a BirdLife Australia vezérigazgatója.

 

„Bár ez a kampány szórakoztató, van komoly oldala is annak, amit csinálunk, és bátorító volt látni, hogy a madárrajongók megmutatják az egész világnak, hogy az ausztrálok törődnek a kihalófélben lévő állatokkal”

 

– tette hozzá.

 

hirado.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.