Hirdetés (X)

Kultúra

Hetvennégy éves korában elhunyt a legendás rockénekes, Meat Loaf

Legismertebb slágere, az “I’d Do Anything for Love, amely 1994-ben két Grammy-díjat is elnyert.

Nyitókép: AP Photo/Kai-Uwe Knoth

 

Hetvennégy éves korában elhunyt a legendás rockénekes, Meat Loaf. A Mirrornak a menedzsere erősítette meg a hírt, miszerint január 20-án, az énekes örökre eltávozott, felesége, Deborah mellette volt az utolsó pillanatokban.

 

A család egyelőre nem osztotta meg a halál okát, közleményükben a következőket írták:

 

“Tudjuk, hogy mennyit jelentett sokaknak, és igazán nagyra értékeljük azt a szeretetet és támogatást, amelyet kapunk tőletek, azután, hogy egy ilyen inspiráló művészt és fantasztikus férfit elvesztettünk. Szívéből a lelketekig… a rock örökké bennünk él!”

 

A Marvin Lee Aday néven született művész énekesként tizenkét stúdióalbumot készített (az utolsó 2016-ban jött ki), ezek világszerte több mint százmillió példányban fogytak. “Bat Out off Hell” című 1977-es lemeze, minden idők egyik legsikeresebbje volt Amerikában, köszönhetően a 14 millió eladott példánynak.

 

Legismertebb slágere, az “I’d Do Anything for Love, amely 1994-ben két Grammy-díjat is elnyert. A 12 perces klip egy Szépség és a Szörnyeteg történetnek is beillik, melynek utolsó három percében egy női hang is felcsendül, aki nem más, mint a Mrs Loud művésznéven emlegetett Lorraine Crosby, aki szintén ezzel a dallal lett világszerte ismert.

 

 

A legnagyobb népszerűséget azonban egy filmsiker hozta meg számára: az 1975-ben bemutatott Rocky Horror Picture Show-ban, amely egy színpadi musical moziváltozata volt, Eddie-t, a vad és szerencsétlen kifutófiút alakította. A kultikussá vált filmben Susan Sarandon és Tim Curry volt a partnere.

 

Volt házigazda a VH1 csatornán, szerepelt további népszerű mozifilmekben is (A menedzser – 1980; Száguldás a milliókért – 1991; Páratlan prédikátor – 1992; Tűzforró Alabama – 1999; Harcosok klubja – 1999).

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket