Potápi: 158 ezer fiatal vett részt a Határtalanul középiskolai vetélkedőn - Körkép.sk
Árpád
  • HUF: 379.63
  • USD: 1.09
  • 10 °C
  • 16 °C

Hirdetés (X)

Kultúra

Potápi: 158 ezer fiatal vett részt a Határtalanul középiskolai vetélkedőn

Az új generációban igény van a Kárpát-medencei magyar kultúra megismerésére.

Nyitókép: hatartalanul.net

 

Több mint 158 ezer anyaországi és külhoni fiatal vett részt a Határtalanul online középiskolai vetélkedőn, amelynek a mai napon zajlik a döntője – közölte Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.

 

Az államtitkár felidézte: A Határtalanul középiskolai tanulmányi vetélkedőt azzal a céllal indították el, hogy a magyarországi és külhoni középiskolások közelebbről megismerjék a Kárpát-medence magyarlakta területeit, miközben izgalmas történelmi, irodalmi, földrajzi és néprajzi feladatokon keresztül mérik össze tudásukat.

 

A Határtalanul középiskolai vetélkedő szorosan kapcsolódik a Nemzetpolitikai Államtitkárság Határtalanul utazási programjához, amelynek keretében már mintegy félmillió magyarországi középiskolás látogathatott el osztálykirándulás keretében külhoni magyarlakta területekre.

SJE Nyílt nap

 

Potápi Árpád János kiemelte: az, hogy a Határtalanul középiskolai vetélkedő résztvevőinek a száma mára a 150 ezret is meghaladta, világosan jelzi, hogy az új generációban van igény a Kárpát-medencei magyar kultúra megismerésére, a határon túli magyarsággal való kapcsolatok szorosabbra fűzésére. Öröm látni azt, tette hozzá, hogy a nemzetpolitikai programoknak köszönhetően a mai fiatalok már valóban egységes magyar nemzetben gondolkodnak, és sokkal többet tudnak a külhoni magyarságról, mint az előző generációk.

 

A Határtalanul középiskolai vetélkedő 158 ezer résztvevője közül 41 csapat jutott a döntőbe: 21 anyaországi, és 20 külhoni csapat. Az első helyezett csapat 1 millió forint osztálypénzt, a második és harmadik helyezett csapat pedig 300-300 ezer forint osztálypénzt nyer, a döntős csapatok felkészítő tanárai pedig 100-100 ezer forint jutalmat vihetnek haza. A díjazás mellett a legjobb 10 osztály részt vehet az augusztus 23-29. között Noszvajon megrendezésre kerülő Honfoglaló táborban.

 

Sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kövessen minket