Ibolya
  • HUF: 393.88
  • USD: 1.02
  • 20 °C
  • 31 °C
Kultúra

Koncertfilmmel ünnepli a 60 éves Rolling Stonest az M2 Petőfi TV

Rolling Stones: A Bigger Bang - Live On Copacabana Beach – július 10-én, 21:15-től az M2 Petőfi TV-n!

Nyitókép: kpbs.org

 

A legendás rockzenekar Bigger Bang című koncertjét tűzi műsorára július 10-én, vasárnap este az M2 Petőfi TV, amelyet 2006-ban, Rio de Janeiro leghíresebb strandján, a Copacabana Beach-en rögzítettek.

 

Idén ünnepli fennállásának 60. évfordulóját a világhírű brit The Rolling Stones zenekar. Nagyszabású rendezvények, megemlékezések várhatóak ennek kapcsán Nagy-Britanniában; a BBC négyrészes dokumentumfilmben dolgozza fel az együttes történetét. A zenekar 2022 nyarán 10 európai országba látogat el, ahol 14 koncertet ad. A turné a „Sixty” elnevezést kapta, utalva a jubileumra. Noha az eredeti felállás már nem teljes – mivel Charlie Watts dobos tavaly nyáron elhunyt – a koncertélmény így is kihagyhatatlannak ígérkezik.

 

Magyarországon, illetve a magyar televíziót követők számára a tévéképernyőn keresztül látogat el az ikonikus együttes: a jeles eseményre emlékezve az M2 Petőfi TV július 10-én, vasárnap este 21:15-től levetíti az együttes talán legemlékezetesebbnek tartott koncertjét, amit 2006-ban, másfél millió néző előtt adtak Rióban, a Copacabana Beach-en. Ez az alkalom minden szempontból ikonikusnak tekinthető: a rajongók a szárazföld mellett a tengerben fürdőzve élvezhették a zenét.

 

 „Nem mintha nem lennénk hozzászokva ahhoz, hogy a világ legnagyobb show-jait játsszuk, de azt kell mondanom, hogy Rió vitte el a tortát”

 

– hangsúlyozta a koncert jelentőségét Keith Richards, a zenekar basszusgitárosa egy interjúban.

 

Miskolc, 2019. szeptember 21.
Tim Ries amerikai zenész, a Rolling Stones szaxofonosa a 16. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon 2019. szeptember 21-én.
MTI/Vajda János

 

Az M2 Petőfi TV nézői kétórás felvételben ünnepelhetik a The Rolling Stones halhatatlan zenéjét, és élvezhetik hihetetlen show-ját, amely korunk rockzenéjét alapjaiban határozza meg. Az eredeti felvételeket 2021-ben remixelték és keverték, szerkesztették újra napjaink digitális igényeinek megfelelően.

 

Duna Médiaszolgáltató, sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Édes Erdély
2022. Júl. 13. 09:35

https://mediaklikk.hu/video/the-rolling-stones-a-bigger-bang-live-on-copacabana-beach/

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket