Nyitókép: Profimedia.sk

 

72 éves korában elhunyt Robbie Coltrane skót színész, aki Hagridot alakította a Harry Potter-filmekben, emellett szerepelt a Cracker brit detektívsorozatban és a Bond-filmekben – számolt be róla a brit BBC péntek este.

 

Coltrane Hagrid karakterével örömet tudott szerezni a gyerekeknek és a felnőtteknek szerte a világon. Ügynöke, Belinda Wright szerint egyedülálló tehetsége volt.

 

Coltrane Anthony Robert McMillanként született Glasgow egyik külvárosában. Tanulmányai befejezése után színházi előadásokkal foglalkozott, de stand-up komikusként is dolgozott. A Coltrane művésznevet a híres jazz-zenész, John Coltrane iránti tiszteletből választotta.

 hirdetes_300x300  

 

A múlt század 80-as évei óta a tévénézőket is szórakoztatta, és a vígjátékok egyre népszerűbb színésze lett. A hírnevet azonban a Cracker című detektívsorozat rendőrpszichológusaként érdemelte ki.

 

A Bond-filmekben Valentín Dmitrović Zukovský KGB-ügynököt alakította. Karrierje csúcspontjának azonban Hagrid szerepének betöltése tekinthető J.K. Rowlingnak a fiatal varázslóról, Harry Potterről szóló történeteinek filmadaptációjában.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!