Nyitókép: Salto de Castro. Credit: Wikimedia Commons/Balles2601

 

Fővárosunkban az ingatlanvásárlás mellett dönteni lelkileg igencsak megterhelő dolog lehet. A jelzáloghitelek nőnek, bár még mindig nem annyira, mint maguk a lakásárak. Ha Ön is kilátástalannak látja helyzetét egy saját lakással kapcsolatban, akkor egy alternatívát kínálunk az Ön számára. Az Unilad portál tájékoztatása szerint Spanyolországban egy egész falut árulnak hasonló összegért, mint Pozsonyban egy kétszobás lakást.

 

Az egész spanyol falut 259 000 dollárért (körülbelül 251 000 euró) lehet megvásárolni. Ennyiért adnak el egy felújított kétszobás vagy felújítatlan háromszobás lakásokat Pozsony belvárosának környékén. A Salto de Castro névre keresztelt falu Spanyolország északnyugati részén található.

 

A falu Madridtól körülbelül háromórányira található. A fent említett árért a vásárló 44 ház, egy templom, egy iskola, egy szálloda egy uszoda, sőt egy laktanya büszke tulajdonosa lehet.

 hirdetes_810x300  

 

A falu több mint 30 éve lakatlan…

 

Azt azonban hozzá kell tenni, hogy a falu már több mint 30 éve lakatlan. A jelenlegi tulajdonos az ezredfordulón vásárolta meg azzal a gondolattal, hogy turisztikai célponttá alakítsa. Az eurózóna pénzügyi válsága miatt azonban a terve soha nem valósult meg. Mivel a falut már nem tudja megfelelően fenntartani, ezért felajánlja másnak.

 

Az ajánlat igazi őrületet okozott, ugyanis az eladásra kínált falut egy hét alatt több mint 50 ezren nézték meg az interneten, miközben a világ minden tájáról eddig 300-an mutattak már valódi érdeklődést a megvásárlása iránt.

 

A Salto de Castro falut az 1950-es években egy energetikai vállalat építette munkások számára, ám az 1980-as évekre teljesen elhagyatottá vált. A területet, ahol található, „üres Spanyolországnak“ nevezik a ritka népesség és a közeli szolgáltatások hiánya miatt.

 

Korábban 6,5 millió euróért árulták a falut, de ennyiért senki sem érdeklődött iránta. A vételáron felül némi felújításra is szükség lesz, mivel sok épületet tönkretettek a vandálok.

 

„A falu 100%-ban működőképessé és jövedelmezővé tételéhez szükséges beruházás nem haladná meg a 2 millió eurót”

 

– írja az Idealista portál.

 

Brainee.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!