Nyitókép: sita/Photo by Chris Pizzello/Invision/AP

 

Steven Spielberg A Fabelman család című önéletrajzi alkotása kapta a legjobb drámai film díját, Martin McDonagh A sziget szellemei című filmje pedig a legjobb vígjáték vagy musical trófeáját a helyi idő szerint kedden este Los Angelesben megrendezett Golden Globe díjátadó gálán.

 

A televíziós kategóriák fődíjait az Abbott Elementary, A Fehér Lótusz és a Sárkányok háza nyerte. Jerrod Carmichael, a 80. Golden Globe-ceremónia házigazdája bevezetőjében kertelés nélkül számolt be arról a közönségnek, hogy mi volt a baj a díjakat odaítélő testülettel.

 

A tavalyi díjátadót ugyanis a Hollywoodban akkreditált külföldi tudósítók szövetsége (HFPA) nem tudta a hagyományos külsőségek közepette megrendezni, mert össztűz zúdult rá, miután kiderült, hogy a testületnek nem voltak fekete tagjai. Carmichael a meghívásával kapcsolatban hozzátette: „Az egyik pillanatban még mentateát csináltam otthon, a következőben már meg is hívtak, hogy legyek a fekete arca egy támadott fehér szervezetnek.”

 

 hirdetes_300x300  

Mint mondta, sejti, hogy a testület nem változott meg teljesen, de a Golden Globe-gála mégis az ünneplésről szól: „És úgy gondolom, ez az ágazat megérdemli az ilyen estéket. És örülök, hogy itt lehetek.”  A HFPA az elmúlt évben sokat tett a szervezet megváltoztatásáért: a bővítéssel tagságát sokszínűbbé, befogadóbbá tette, és a tevékenységével kapcsolatban felmerült etikai problémákat is igyekezett kezelni. A reformoknak köszönhetően a tavalyi gálát bojkottáló sztárok is visszatértek, és az NBC televízió is vállalta a műsor közvetítését a Beverly Hilton hotelből.

 

Az este első díját az India Jones és a végzet temploma című kalandfilm egykori gyereksztárja, Ke Huy Quan vehette át a Minden, mindenhol, mindenkor című film mellékszereplőjeként. A 30 év után ismét a kamera elé álló színész a sci-fi vígjáték két rendezőjének, Daniel Kwannak és Daniel Scheinertnek mondott köszönetet, amiért lehetőséget adtak neki a visszatérésre.

 

mti

Megosztás:
Címkék: Golden Globe

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!