Nyitókép: SITA/AP

 

Ozzy Osbourne brit hard rock énekes szerdán bejelentette, hogy egészségi állapota megromlása miatt befejezi a koncertezést. Hozzátette, hogy már „túl gyenge” az ilyen tevékenységekhez.

 

A Black Sabbath egykori frontembere a közösségi médiában elmondta rajongóinak, hogy továbbra is próbál felépülni egy 2019-ben elszenvedett gerincsérüléséből. „Soha nem jutott eszembe, hogy a koncertkarrierem így fog véget érni” – írta a 74 éves énekes.

 

Osbourne négy éve sérült meg egy esés közben, amely súlyosbította korábbi sérüléseit, amelyeket egy majdnem halálos quadbalesetben szenvedett el 2003-ban.

 hirdetes_810x300  

 

„A hangom rendben van, de három műtét, őssejtkezelés, végtelen terápia és a legutóbbi áttörést jelentő kibernetikai kezelés után a testem fizikailag még mindig gyenge”

 

– mondta Osbourne.

 

Ezzel a kijelentésével a zenész egyúttal lemondta európai búcsúturnéjának összes közelgő időpontját is, amelynek idén májusban Finnországban kellett volna indulnia. Balesete és a koronavírus-járvány után már többször elhalasztották a koncerteket.

 

Osbourne számos egészségügyi problémával küzdött az elmúlt években – a covidtól a Parkinson-kórig, amelyet 2003-ban diagnosztizáltak nála, de csak 2020-ban ismerte el nyilvánosan.

 

Legutóbbi nyilatkozatában azt mondta, hogy a koncerttevékenységének befejezése „az egyik legnehezebb dolog, amit meg kellett osztania hűséges rajongóival”.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.