Nyitókép: MTI Fotó, Haáz Sándor

 

Romantikus vadembernek vallotta magát Bódi László „Cipő” – árulta el a Republic együttes tíz évvel ezelőtt elhunyt énekeséről, barátjáról, zenésztársáról Boros Csaba. A Republic basszusgitárosa, aki Bódi László halála után a zenekar énekese és frontembere lett, a Duna Önök kérték műsorában azt is elmondta, miért nem írtak soha búcsúdalt Cipőnek.

 

Március 11-én épp tíz éve, hogy elhunyt a Republic legendás énekese, Bódi László „Cipő”. Barátja és zenésztársa, Boros Csaba e szomorú apropóból így emlékezett Cipőre:

 

 hirdetes_300x300  

„Nagyon gyakran magában tartotta az érzelmeit, mélyen elrejtve, akkor is, amikor ki kellett volna mondania. Ez komoly belső feszültséghez vezetett nála. Azt mondta magáról, hogy ő egy romantikus vadember”

 

– mondta Boros Csaba az Önök kérték műsorvezetőjének, Bényi Ildikónak.

Azokról a koncertekről is mesélt, amelyeken Cipőnek betegsége miatt már kevesebb energiája volt, elmondta, ő énekelte az eredeti fekvésben a dalokat, Cipő pedig egy oktávval lejjebb. Sokszor kérdezték tőlük Bódi László halála után, hogy miért nem írtak neki búcsúdalt, az Önök kértékben erre is választ adott:

 

Nem akartuk lezárni ezt a történetet. Ha valakiről írsz egy dalt, aki elment, az olyan mintha a mondat végére pontot tennél. Én nem akartam pontot tenni, mert ezt a baráti, lelki, zenei kapcsolatot nem kívántam lezárni”.

 

Duna Médiaszolgáltató, sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!