Nyitókép forrása: facebook.com/Komáromi Jókai Színház

 

Nagybetűkkel írta be nevét Mokos Attila a szlovák filmtörténelem nagykönyvébe szombat este, mikor két díjat is bezsebelt a Szlovák Televíziós és Filmakadémia díjátadóján.

 

A legrangosabb szlovákiai filmdíjnak számító Nap a hálóban (Slnko v sieti)-díjat 2004 óta ítéli oda a Szlovák Televíziós és Filmakadémia az előző év legjobb filmes alkotóinak. Az idei díjátadón több szlovákiai magyar alkotó – Mokos Attila, Pecháček (Bárdos) Judit és Gadus Erika – is szerepelt a jelöltek között.

 

A díjátadó ünnepségre szombat este került sor a Szlovák Rádió koncerttermében, az eredmény pedig minden várakozást felülmúlt.

 

 hirdetes_810x300  

Mokos Attila a Piargy című filmben nyújtott alakításáért a legjobb férfi színész díját kapta, a Fehér lovon fekete (Čierne na bielom koni) című filmbeli alakítását pedig a legjobb férfi mellékszereplő díjával jutalmazta a Szlovák Filmakadémia.
Pecháček (Bárdos) Judit ugyancsak a Piargy c. filmért a legjobb női alakítás díját vehette át.
A Nap a hálóban fődíját Az áldozat (Obeť) című film nyerte el, melynek jelmeztervezője Gadus Erika.

 

számolt be közösségi oldalán a Jókai Színház.

 

A Szlovák Televíziós és Filmakadémia díjátadójának történetében még sosem fordult elő, hogy ugyanaz a színész a legjobb színész és mellékszereplő díját is átvehette volna, ezzel Mokos Attila, a komáromi Jókai Színház Jászai Mari-díjas színművésze úttörő lett.

 

A díjátadó különlegessége volt, hogy az egyik díjátadó Bandor Éva Jászai Mari-díjas színművész volt, aki magyarul köszöntötte a közönséget és Mokos Attilának is magyarul gratulált.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.