Nyitókép: Körkép.sk/Buday Mária

 

Június elején ismét kezdetét veszi a Komáromi Kulturális Nyár rendezvénysorozat, amely nyüzsgő belvárost ígér, színes programfüzérrel, színházi előadásokkal, koncertekkel, s egyéb szórakoztató műsorokkal.

 

A témával kapcsolatosan a főszervezők, így az Egressy Béni Városi Művelődési Központ Lakatos Róbert vezetésével, a Lehár Ferenc Polgári Társulás Klemen Terézia vezetésével, a Matica Slovenská Jozef Černek vezetésével, a Helios Fotoklub Holop Ferenc elnök képviseletében és nem utolsósorban Komárom városvezetése Keszegh Béla polgármester képviseletében sajtótájékoztatót tartottak.

 

Lapunkat a főszervezők egyike, az Egressy Béni VMK sajtóreferense, a Villa Camarum Polgári Társulás elnöke, Kiss Réka tájékoztatta az elkövetkező gazdag eseménysorról.

 hirdetes_810x300  

 

JÚNIUS legelejét a III. Komáromi jazzpiknik teszi majd hangulatossá, mely a Tiszti Pavilon udvarán kerül megrendezésre, ugyanígy a komáromi Gyermeknap, amely az Egressy Béni VMK-ban, valamint Klapka téren valósul meg.  

 

Június második hetében Berecz Péter zenei estjének örülhetnek majd rajongói, aki a „Világ Kávéi” vendéglátó egység teraszán nyújt szórakoztató programot.

 

A júniusi hónap kiemelkedő programja a Komáromi Jókai Napok, amely idén június 13–17. között kerül megrendezésre az Egressy Béni VMK-ban.

 

A jó zene kedvelői pedig Emmer Péter koncertjének örülhetünk a Locals kávézóban. 

 

Körkép.sk/Buday Mária

 

Ugyancsak június 17-én kerül megrendezésre a II. Nemzetközi Katonai Fúvószenei Fesztivál, amikor rézfúvósok hangja zengi majd be Komárom belvárosát. Az eseményt a Lehár Ferenc Polgári Társulás szervezi, Klemen Terézia vezetésével. A műsor az előző évben annak apropóján kelt életre, hogy Lehár Ferenc 1870. április 30-án Komáromban látta meg a napvilágot, és ifjú éveitől zenésznek készült. Számos hangszeren kiválóan muzsikált, húszéves korában pedig már katonazenekari karmestereként tevékenykedett. 

 

Bizonyára sokakat érdekel majd ugyanezen a napon a Slovenkí rebeli „Bosorka” táncszínházi előadása, hiszen ők valóban nagyon-nagyon jók! A bemutatóra a Matica slovenská székházában kerül sor.

 

Ugyanezt a műsort JÚLIUS havában megismétlik az Egressy Béni VMK nagyszínpadán is. Július közepén hangulatosnak ígérkezik Zsapka Attila zenés estje, és bizonyára tömegeket vonz majd Szarka Gyula és zenekara előadása, „PETŐFI 200” címmel, a Tiszti Pavilon udvarán. 

 

Július 16-án egy különlegességgel találkozhat Komárom közönsége, amikor a TZAFIT YOAV tánccsoport bemutatóját láthatják Izraelből. 

 

Körkép.sk/Buday Mária

 

Július utolsó negyedében a HELIOS fotóklub kiállítását szemlélhetjük majd meg a Tiszti Pavilon udvarán, amely mindig különleges művészi meglepetéseket tartogat. 

 

AUGUSZTUS elején örülhetünk majd a Muzsikás együttes koncertjének, ugyancsak a Tiszti Pavilon udvarán, továbbá fúvószenekarok koncertjének, az Európa-udvarban, és az ifjú tehetség, Kockás Eszter koncertjének. 

 

Augusztus 19–20-án a Népművészet Ünnepére készülhetünk, amely a Tiszti Pavilon udvarában kerül megrendezésre. 

 

A hónap vége felé elmaradhatatlan az Operett-fesztivál, mely hatalmas népszerűségre tett szert, Klemen Terézia szervezésében. 

 

A legkisebbek mindig nagyon várják a Komálom Gyerkőcfesztivált, amely idén 8. alkalommal kerül megrendezésre, Kiss Réka szervezésében. És bizony, ez program nyárbúcsúztató is, hiszen közeleg a szeptember, amikor kitárják kapuikat az iskolák, óvodák.

 

Gyermeknapi ünnepségek, Jazz Piknik és trianoni megemlékezések a Komáromi járásban – Programajánló

 

Ám a szeptember sem marad program nélkül, hiszen a hónap elején kerül sor a Zsidó Kultúra Napjára, majd pedig a sok évtizedes BOROSTYÁN fesztiválra.

 

A nyári ünnepségsort a Komáromi Borkorzó zárja, szeptember közepén.

 

Az itt közreadott eseménysor nem teljes körű, részletes programért látogassa meg az Egressy Béni VMK közösségi oldalát: https://www.facebook.com/MsKS.VMK.KN 

 

Reméljük, a Komáromi Kulturális Nyárban mindenki örömét leli.

 

Buday Mária

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.