A mentőalakulatok további két túlélőt húztak ki a tajvani földrengésben, szombaton összedőlt 17-emeletes épület romjai közül 48 órával a katasztrófa után. A földrengés sújtotta Tainan város polgármestere szerint 100 felett lehet a halottak száma. Jelenleg a hivatalosan is megerősített halálos áldozatok száma 38, és több mint 100 ember eltűnt.

 

Bár a városban több helyütt történt komoly épületrongálódás, a földrengés épp a 17-emeletes épületnél szedte legtöbb áldozatát. Ide összpontosítják a mentési munkálatokban részt vevők zömét. Jelenleg 117 ember eltűnt, gyaníthatóan a romok között rekedtek.

 

Az egyik, most kimentett sérültet, egy nőt, férje holtteste alatt találták meg. Kétéves kisfia nem messze tőlük feküdt, már nem lehetett rajta segíteni.

 

 hirdetes_810x300  

Egyre nagyobb a gyanú, hogy az épület összeomlásáért a kivitelezők felelősek. Szemtanúk arról számoltak be, hogy a megrongálódott falakban tömérdek üres étolaj-flakont láttak, nyilvánvalóan építkezési anyagként használták fel őket. A tajvani elnök vizsgálatot rendelt el az épületek állapotának felmérésére és a kivitelezők felelősségének megállapítására.

 

Reuters.com

Nyitókép: Reuters.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!