Abdul Benbrika illegális bevándorlóként érkezett Ausztráliába. A köztudatba azzal került, hogy 2005-ben híveivel együtt pokolgépes merényletre készült az ausztrál futballbajnokság egyik döntő mérkőzésén, egy csaknem 100 ezer fős stadionban.

 

Százezres stadionban robbantottak volna

 

A rendőrség 2005 novemberében tartóztatta le a muszlim vallási vezetőt és híveit Melbourne-ben és Sydneyben. A hat muszlim férfit 2008-ban terrortámadások előkészítésében bűnösnek találta az ausztrál esküdtszék.

 

 hirdetes_810x300  

A csoport célpontjai között szerepeltek további sportlétesítmények és vasútállomások is, de végül egyetlen támadást sem tudtak véghezvinniük. Benbrika azt nyilatkozta, csak az országban két jogrendszer létezik – az ausztrál-, és az iszlám törvénye.

 

A radikális nézeteiről ismert Benbrika szerint csakis akkor nyerhet valaki Allahtól megbocsátást bűneiért, ha harcol Allahért, és amikor meghal, az első csepp vére a földre hullik.

 

Munka helyett szociális segély

 

Az 56 éves Benbrika 19 évig élt szociális segélyékből Ausztráliában, soha egyetlen napot sem dolgozott, ígí milliókba került az ausztrál adózóknak.

 

19 év alatt egy millió dollár 

 

Az említett eset már csak azért is megdöbbentő, mivel a terrortámadások előkészítését, és megtervezését az elfogott személyek az ausztrál polgárok adóiból nekik folyósított segélyekből tudták megvalósítani. Benbrika Ausztráliában munkanélküliként élte mindennapjait. Hét gyermeke volt, így az állam körülbelül 1 millió dollárt fizetett ki neki különböző szociális segélyek formájában.

 

Az ausztrál hivatalok különböző juttatásokkal támogatják a munkanélkülieket, és további pénzek is járnak nekik, ha gyerekeik vannak. A muzulmánok sok esetben emiatt jönnek az országba, majd igénylik a különböző segélyeket és juttatásokat. Benbrika és társai pedig mindezért cserébe terrormerényleteket terveztek ártatlan ausztrál polgárok ellen.

 

Több Benbrika is lehet az országban

 

„Őrület, hogy az egyes hivatalok nem kommunikálnak egymással, a bevándorlókkal foglalkozó hivatalok nincsenek kapcsolatban az ausztrál titkosszolgálatokkal, és fordítva. Nem létezik például lista azokról a személyekről, akiknek lejárt a vízuma” – fogalmazott az ausztrál rádióbemondó Steve Price. Az ausztrál kormány szerinte nem fordít elég figyelmet a terrorizmusra.

 

Price szerint több, Benbrikához hasonló személy is él az országban – olyanok, akik nem dolgoznak, és évekig az ausztrál állam szociális segélyeiből élnek. Benbrikát és a hozzá hasonlókat ki kellene utasítani az országból is – hangzik el a riportban.

 

Benbrika lehetetlen története

 

Benbrika illegális bevándorlóként érkezett Ausztráliába. Háromszor utasították ki az országból – 1990-ben, 1994-ben, és 1995-ben is felszólították a hatóságok, hogy hagyja el az országot és térjen vissza hazájába, Algériába.

 

A kiutasítást azonban elkerülte azzal, hogy megnősült, és feleségül vett egy ausztrál állampolgársággal rendelkező muszlim nőt. Benbrika tehát nyugodtan folytathatta a terrormerényletek terveinek kidolgozását, közben pedig a szociális segélyek révén még nélkülöznie sem kellet.

 

ZA 19 ROKOV NEPRACOVANIA 1 MILIÓN DOLÁROV PODPORYa na oplátku príprava teroristického útoku v MelbourneReportáž je taká drsná, že príspevok bol síce natočený, no nesmel byť austrálskou televíziou odvysielaný…Viac k prípadu tu: http://www.heraldsun.com.au/news/law-order/mcg-bomb-plot-terror-chief-abdul-nacer-benbrika-faces-deportation-under-citizenship-changes/news-story/07dd306d74db73fe66b42a0429a1fdf2

Gepostet von Richard Sulik am Donnerstag, 14. April 2016

 

Securifocus.com (via: R. Sulík)

Nyitókép: Heraldsun.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!