Csúcsértekezletet tartanak a visegrádi csoport kormányfői csütörtökön Varsóban. Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia vezetői többek között a brit népszavazás utáni európai helyzetről és az Európai Unió lehetséges megreformálásáról egyeztetnek.

Lengyel politikai vezetők az utóbbi napokban a megbeszélések lehetséges témái között az illegális bevándorlás kezelését is említették.

 

Beata Szydlo lengyel kormányfő szerint az Európai Unió mélyreható reformra szorul. Jaroslaw Kaczynski, a Lengyelországban kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párt elnöke ebben az összefüggésben korábban a reformjavaslatok, valamint új uniós szerződések kidolgozását helyezte kilátásba.

 

 hirdetes_300x300  

Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszter múlt csütörtökön a Die Welt című német lapnak nyilatkozva úgy vélekedett: a brit uniós tagság elvetését pártolók népszavazási győzelmének oka:

 

a még több Európát elv érvényesítésére törekvő európai elitek meggondolatlansága, és az, hogy Európa olyan ügyekbe is beavatkozik, amelyeket kizárólag a tagállamoknak kell szabályozniuk önállóan.

 

 

MTI

Nyitókép: EPA/Matej Divizna

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!