Közel-keleti és európai kérdésekről is beszélt legutóbbi kampánygyűlésén az amerikai republikánus elnökjelölt. Donald Trump a szíriai rendezéssel kapcsolatban azt mondta, bevonná az Arab-öböl államait is, de azt nem részletezte, hogyan simítaná el az iszlám különböző ágai közötti ellentétet.

 

„A biztonsági zónák fenntartásának költségeit az Öböl-államokkal fogjuk kifizettetni. Ők úgy sem tesznek semmit, pénzük viszont annyi van, mint a pelyva. 19 billió dollárról van szó. Ne feledjék, nélkülünk nem is léteznének Öböl-államok”

 

A republikánus elnökjelölt kifejtette véleményét az Európai Unió és az Egyesült Királyság viszonyáról, a britek uniós szakításáról is.

 

Más uniós országok is követni fogják a britek példáját, mert rájuk erőltetik a menekülteket, és tudják, hogy ez katasztrofális lesz. Mi történt, Angéla? Vannak barátaim Németországban, akik eddig odavoltak az országért. Most azt mondják, elköltöznek.

 

Saját pártján belül is újabb konfliktusokat szított Donald Trump azzal, hogy megtagadta támogatását a képviselőház elnöke és egy szenátor újraválasztásához. Pár napja mindketten bírálták, amiért tiszteletlen megjegyzést tett egy amerikai hősi halált halt katona szüleire.

 hirdetes_810x300  

 

forrás: hu.euronews.com
kép: slate.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!