Csaba
  • HUF: 407.73
  • USD: 1.03
  • 18 °C
  • 27 °C

Hirdetés (X)

Külügyek

Hőtérkép szivárgott ki az Iszlám Állam terjeszkedéséről

Az Iszlám Állam terrorszervezetnek már 18 országban vannak működőképes sejtjei – derült ki egy kiszivárogtatott dokumentumból, melyet a Fehér Ház kapott a Nemzeti Terrorellenes Központtól. A térképpel ellátott “2016 augusztus” mappában 3 kategóriára bontják azokat az országokat, ahol felütötte a fejét a terrorizmus.

Terrormappát szivárogtatott ki az NBC amerikai hírügynökség, melyet állítólag a Fehér Házból szereztek. A tájékoztató dokumentumokhoz csatolt térképen szereplő adatokból kiderül, hogy a terroristák intenzitása megháromszorozódott.

 

vvvv
forrás: hirado.hu / independent.co.uk

 

A korábbi, 2014-es dokumentumokban még csak 7 “aktív országról” írtak, de az “2016 Augusztus” nevű mappában szereplő adatok rohamos terjeszkedésről számolnak be – írja az Independent.

 

Három kategória: központi, szervezett és törekvő

 

Az iratokban külön kategóriákba sorolják a terrorállamokat. Szíriát és Irakot a két gócpontként, központi országokként tüntetik fel. Ezen kívül vannak még olyan országok, ahol hivatalosan, szervezetten működnek a terrorsejtek. Ide tartozik Algéria, Nigéria, Líbia, a Sínai-félsziget, Szaúd-Arábia, Jemen, Afganisztán, Pakisztán és Oroszország kaukázusi részei.

 

teri
Az ISIS szíriai területeinek változása az elmúlt év során. forrás: independent.co.uk

 

A térképen törekvő ágakat is jelölnek: Mali, Egyiptom, Szomália, Banglades, Indonézia és a Fülöp-szigetek. A terrorizmus elterjedése szempontjából szinte mindegy, hogy melyik állam milyen mértékben terrorista, hiszen az Iszlám Állam minden felkelő csoport csatlakozását örömmel várja, sőt, európai támadásaikhoz főként magányos farkasok jelentkezését kérik.

 

forrás: hirado.hu
borítókép: cnn.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Hirdetés (X)

Kövessen minket