A német Közszolgálati televízió A Németek Magyarországra költöznek – Menekülés Merkel menekültpolitikája elől címmel készített riportot arról, hogy fiatal németek ezrei döntenek politikai okokból a Magyarországra költözés mellett.

 

 

„Már régóta költöznek németek a Balaton mellé, mert olcsó az élet és otthonosan érzik magukat. Most azonban más okból esett a választásuk a Balatonra: Orbán Viktor olyan politikát folytat, ami hiányzik Merkeléből – kerítést építenek a menekültáradat ellen.”

fogalmazott a cikk írója, Stephan Merseburger.

 

A ZDF összefoglalója szerint nagyjából 30 ezer német állampolgár él a Balaton környékén. Ottmar Heide német ingatlanügynök, aki szintén a Balaton mellett él, úgy nyilatkozott, hogy a német érdeklődők 80 százaléka Angela Merkel német kancellár migrációs politikája miatt választja Magyarországot.

 hirdetes_810x300  

 

„Az emberek azt mondják, elegük van abból, hogy Németországban egyre rosszabb a helyzet”

Mondja Heide, hozzátéve, hogy a magyar miniszterelnök megvédte országát a „muszlimok, betolakodók és gazdasági migránsok” ellen épített fallal.

 

Nem akarnak muszlim szomszédokat, ezért inkább költöznek, forrás: hungarytoday.com
Nem akarnak muszlim szomszédokat, ezért inkább költöznek, forrás: hungarytoday.com

 

Az ingatlanügynöknél érdeklődő, húszas évei elején járó, Bajorországból származó fiatal pár, Valentin és Jennifer Duräder így magyarázták „Keresztények vagyunk, nem akarunk muzulmán szomszédokat. Más kultúrájuk van és agresszívak. Mi ezt nem tudjuk elfogadni.”

 

Oroszország is felkapott célállomás lett

 

A Dailymail.co.uk által közölt riport szerint egy német család azért költözött el Oroszországba, mert már nem tartották biztonságosnak hazájukat a hatalmas számban beáramló bevándorlók miatt. Andre Griesbach és felesége, Carol ezért két lányukkal és négy unokájukkal 1400 kilométert autóztak Moszkváig egy lakókocsival.

 

1,3-1,7 millió menekültet fogadott be Németország, akiknek átlagéletkoruk alacsonyabb, mint a német lakosságé, forrás: breitbart.com
Tavaly 1,3-1,7 millió menekültet fogadott be Németország, akiknek átlagéletkoruk alacsonyabb, mint a német lakosságé, forrás: breitbart.com

 

Az állításuk szerint Angela Merkel „német diktatúrája” miatt kényszerültek „menekülni”, és úgy gondolják, az orosz társadalmi berendezkedés sokkal jobb, mint a német. 2015 év végén érkeztek Moszkvába, azóta még mindig egy motelben laknak, mert nem sikerült elintézni a letelepedési papírokat. Az orosz hatóságok ugyanis Németországot biztonságos országnak tekintik, menedékjogot ezért nem kaphatnak, jogtechnikai okok miatt azonban nem telepítették ki őket az országból.

 

Andre Giersbach a „német diktatúrával” kapcsolatban úgy nyilatkozott:

„Azóta aggódtunk [emiatt], mióta rendeztünk egy tüntetést a német kormány ellen 2013 decemberében. (…) Nem érzem úgy, hogy Németország biztonságos lenne, vagy megfelelő hely lenne a gyermekneveléshez. Mikor 2015 decemberében elhagytunk Németországot nem volt időnk megszervezni semmit, csak turistavízumot sikerült kapnunk, így tudtunk bejutni Oroszországba. Nem volt időm, hogy munkavállalási vízumot is szerezzek.”

 

A család azzal érvelt a hatóságoknál, hogy az első világháborúban a német-orosz harcokat lezáró egyezség nem volt valódi békemegállapodás, ezért gyakorlatilag a két ország mind a mai napig háborúban áll egymással – így Oroszország köteles megvédeni őket, mint menekülteket.

 

Andre elmondta, hogy Németországról sokan azt hiszik, hogy demokratikus, de szerinte nem az.

„(…) Az orosz társadalom sokkal jobb és Putyin sokkal jobb, mint vezér. A német állam korrupt, szóval ő [Putyin] sokkal demokratikusabb, mint Merkel. Ők [a német kormány] mindenhonnan meghívták a bevándorlókat, akik csak bajt kevernek az országban (…).”

 

Az Oroszországba menekülő család meg van róla győződve, hogy a német kormány a migránsok befogadásával támogatja az amerikai háborúkat a Közel-Keleten.

 

Az 51 éves Carol szerint

 „Mindenki tudja, mi a helyzet a német médiával, és hogy kapcsolat van a bevándorlók és az erőszak között. (…) A gyerekek és nők számára Németország már nem biztonságos.”

 

Tavaly Németországba több mint 1,3-1,7 millió menekült érkezett, többnyire illegálisan és embercsempészek segítségével Szíriából, Afganisztánból és más konfliktussal sújtott közel-keleti országból. A migránsok átlagéletkora jóval alacsonyabb, mint a befogadó országé, de jelentős részük képzetlen, és túlnyomó részük férfi.

 

 

Heute.de, Hungarytoday.com, Breitbart.com, Körkép.sk

Nyitókép: middleeasteye.net

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!