Három eritreai férfi a múlt hét végén megerőszakolt egy magyar nőt a türingiai Mühlhausenben – közölte kedden a Thüringer Allgemeine című német lap.

 

A támadásra szombat hajnalban 3:50 órakor került sor a Mühlhausen pályaudvarának közelében lévő viaduktnál.  Thomas Soszynski, a helyi rendőrség szóvivője szerint a hatóságok felkutatták az elkövetőket és még vasárnap őrizetbe vették őket, jelenleg a türingiai Tonna település börtönében vannak vizsgálati fogságban.

 

Harko Krieg  főügyész szerint mindhárom férfi Kelet-Afrikából, Eritreából érkezett Németországba. Mindhárman megerőszakolták a magyar nőt.

 

 hirdetes_400x285  

A Thüringer Allgemeine szerint egyelőre nem ismert, hogy a Magyarországról származó nő miért tartózkodott Mühlhausenben. A lap szerint erről sem a rendőrség, sem az ügyészség nem adott tájékoztatást.

 

A kölni tömeges erőszak, és a német sajtó felháborítóan mély hallgatása után a német közvéemény nagyon érzékenyen reagál a migránsok által elkövetett erőszakos bűncselekményekre. A német rendőrség egyszerűen nem tudja korában tartani a nagyszámú bevándorlót. Forrás: periodistadigital.com
A kölni tömeges erőszak, és a német sajtó felháborítóan mély hallgatása után a német közvélemény nagyon érzékenyen reagál a migránsok által elkövetett erőszakos bűncselekményekre. A német rendőrség egyszerűen nem tudja korában tartani a nagyszámú bevándorlótömeget. Forrás: periodistadigital.com

 

Az áldozat nem kért konzuli segítséget

 

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) sajtófőnöke csütörtökön azt nyilatkozta, hogy az áldozat nem kért konzuli segítséget.

 

Ettől függetlenül Szijjártó Péter, külügyi tárcavezető amint tudomást szerzett az esetről, azonnal utasította a berlini nagykövetet, hogy vegyék fel a kapcsolatot a helyi rendőrséggel, és jelenleg várják az információkat – közölte a sajtófőnök. Hozzátette: a nagykövetség mindent megtesz azért, hogy kapcsolatba léphessen az áldozattal, és minden segítséget megadjon neki.

 

 

MTI

Nyitókép: hungarytoday.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!