Soros György és a liberális szemléletű gazdag elit más tagjai, akik tízmilliókat költöttek Hillary Clinton megválasztására – mind hiába – most egy háromnapos rendezvény keretében megvalósuló zárt ajtós találkozón vesznek részt Washingtonban, hogy a Trump-elleni stratégiáról egyeztessenek –írja a Politico.com amerikai hírportál, a magyar nyelvű sajtóban először a Mandiner.hu közölte a hírt.

 

A vasárnap kezdődő konferencián a Mandarin Oriental hotelben, luxuskörülmények között találkozik a befolyásos Demokrata Szövetség nevű szervezet támogatói köre, köztük a legfontosabb liberális csoportok dúsgazdag vezetői, mint Nancy Pelosi, Elisabeth Warrn, Keith Ellison.

 

A szövetség tagjai között ott van Soros György, Tom Steyer és Donald Sussman is. Ráadásul nem a földi halandóknak találták ki a találkozót sem, hiszen a csoport évente 200 ezer dolláros támogatásra kötelezi tagjait, nem beszélve a működtetésre szánt alapról, ahova további 30 ezer dollárt kérnek el.

 

 hirdetes_810x300  
washington-exterior-night-03
Amerika sorsáról luxuskörülmények között. A liberális találkozó helyszíne. Forrás: MandarinOreintal.com

 

Pánik Trump miatt

 

Ez lesz az első komoly találkozó Trump megválasztása óta, ami a liberális demokrata vezetőket szó szerint sokkolta. Trump veszélybe sodorhatja Barack Obama még hivatalban lévő demokrata elnök örökségét, Trump ugyanis már korábban is jelezte, hogy megvétózza a Párizsi Klímaegyzményt, és sokak szerint az Obamacare néven megvalósult egészségügyi reformot is megfúrja elnökségének első száz napja alatt. Fontos téma lesz a 2017-18-as kongresszusi választások is.

 

Bár a Hillary Clintont (hivatalosan) 25 millió dollárral támogató Soros György nem szokott részt venni a DA találkozóin, Trump „megdöbbentő” győzelme után a találkozó programjára felkerült egy beszélgetés a magyar származású pénzügyi guruval, aki személyes élményeit mondja majd el a magyarországi fasizmusról és kommunizmusról.

 

Mindenesetre a szervezet tagainak (ön)bizalma is megrendeült Clinton csúfos veresége után, amit egyértelműen az okozott, hogy a liberális elit nem fektetett elég hangsúlyt a fehér középrétegre a kampány során, akiket Trump sokkal hatékonyabban szólított meg.

 

Egyikük úgy nyilatkozott:

 

„…ez nem más, mint egy maroknyi gazdag és fehér támogató és szakszervezeti vezető közösségi klubja, ahol bort isznak és jegyzeteket olvasnak, miközben a Demokrata Párt az enyészeté lesz”

 

Ennyire félne Soros Orbántól?

 

A Magyar Idők szerint az sem véletlen, hogy Soros épp Magyarországról tart majd előadást Trump győzelme után egy olyan rendezvényen, amelyen eredetileg részt sem vett volna.

 

Ezzel összefüggésben állhat az is, hogy az újonnan megválasztott elnök egyik bizalmasa, Newt Gingrich, egykori házelnök Magyarországot követendő példának nevezte az USA számára.

 

Körkép.sk

Nyitókép: Politico.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!