Sem Csehország, sem Franciaország nem támogatja a kötelező kvótát – jelentette ki Miloš Zeman cseh államfő, miután Francois Hollande-dal tárgyalt szerdán Prágában. A francia államfő hozzátette: ellenőrizni kell a migrációt, hogy Európa minden polgára biztonságban érezhesse magát.

 

Ellenőrizni kell a migrációt

 

„Méltó megoldást kell találnunk minden menekült számára, és ellenőriznünk kell a migrációt. Meg kell győznünk Európa minden polgárát, hogy képesek vagyunk megvédeni őket”

 

jelentette ki Francois Hollande a közös sajtóértekezleten. A néhány órás villámlátogatásra érkezett francia államfő leszögezte továbbá: a menekültügy kezelésében Európának világos szabályokat kell megfogalmaznia, amelyekkel senkinek sem szabad visszaélnie.

 hirdetes_300x300  

 

arton4423
Fotó: france.cz

 

Mindketten ellenzik a kvótákat

 

Miloš Zeman nagyra értékelte, hogy a találkozón Hollande arról biztosította: Franciaország nem támogatja a menekültek kötelező kvóták szerinti elosztását az uniós tagállamok között.

 

„A migráció problémájának megoldásában egyetértés volt köztünk. Nagyra értékelem Franciaország álláspontját, miszerint ellenzi a kvótákat”

 

hangsúlyozta a cseh elnök a sajtóértekezleten.

 

„Egyetértettünk abban is, hogy hatékonyabban kell védenünk az EU külső határait”

 

tette hozzá Zeman.

 

MTI

Nyitókép: IHNED.cz

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!