Blanka, Bianka
  • HUF: 364.09
  • USD: 1.16
  • 4 °C
  • 14 °C

Hirdetés (X)

Friss hírek

Merénylet: Lelőtték az ankarai orosz nagykövetet (+videó, csak erős idegzetűeknek!!)

Rálőttek az ankarai orosz nagykövetre, Andrej Karlovra a török fővárosban. A nagykövet a helyszínen életét vesztette. A támadó a brit Sky News szerint egy 22 éves ankarai török rendőr volt. Tettét szolgálati idején kívül követte el.

 

Frissítve 22.22

 

https://www.youtube.com/watch?v=5TgJ8oA32-g

 

Kórházba szállítását követően belehalt sérüléseibe Andrej Karlov ankarai orosz nagykövet.

 

A szemtanúk szerint az elkövető közvetlenül a lövések előtt azt kiáltotta: “Nem feledjük Aleppót, nem feledjük Szíriát!”, majd pedig “Allahu Akbar”.

 

A nagykövet épp egy fotógalériát látogatott meg, és beszédet tartott mikor eldördültek a lövések. A BBC szerint többen megsérültek a lövöldözésben. Törökországban tegnap az oroszok szíriai katonai beavatkozása ellen tüntettek.

 

Karlovot életveszélyes állapotban szállították kórházba. A TheGuardian értesülési szerint a támadót a kiérkező komandósok lelőtték és meghalt.

 

Az orosz nagykövet beszédet tart néhány pillanattal a lövöldözés előtt. 

 

Az áldozat a földön fekszik, az elkövető az első lövések után felszólította a teremben tartózkodókat, hogy távozzanak, majd újra rálőtt a nagykövetre. 

 

Egyelőre nem hivatalos, de a képen az elkövető látható fegyverrel a kezében, közvetlenül a merénylet után. A TheGuardian szerint oroszul mondott valamit, mielőtt tüzet nyitott. 

 

 

BBC.com, Körkép.sk

Nyitókép: BBC.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket