Másod- és harmadfokú égési sérülésekkel érkezett vasárnap délután a budapesti Honvédkórházba a pénteki veronai buszkatasztrófa két súlyos sérültje – közölte Tamás Róbert, az intézmény orvos igazgatója vasárnap este tartott sajtótájékoztatóján.

 

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ igazgatója elmondta, információk szerint vasárnap délután fél hét előtt a baleset harmadik, Budapestre mentőautóval érkező súlyos sérültje is átlépte a határt és várhatóan este 8 óra körül az intézményükbe érkezik.

 

A kórházba érkezett első két sérült, 50-60 év közötti férfi és nő, állapota stabil – közölte Tamás Róbert megjegyezve, hogy a testi és főleg lelki sérüléseik kezelése hosszú ideig tarthat.

 

 hirdetes_810x300  

Az igazgató elmondta, pár mondatot váltott a sérültekkel, amikor leszállt velük a helikopter, és a hozzátartozók is úton vannak már.

 

Megerősítette, hogy a negyedik, ugyancsak felnőtt sérült az előzetes információkkal szemben hétfőn fog az intézménybe megérkezni mentőautóval, neki végtagsérülései is vannak.

 

Tamás Róbert orvos igazgató az olaszországi buszbaleset sérültjeinek fogadása kapcsán tartott sajtótájékoztatón a budapesti Honvédkórházhoz 2017. január 22-én. Mentőhelikopterrel érkezett meg délután a Honvédkórházhoz a veronai buszkatasztrófa két súlyos sérültje a ferihegyi repülőtérről. Fotó: MTI

 

Az orvos ezredes elmondta, a betegek állapota stabil, kommunikálnak, jelenleg vizsgálatuk folyik, az elkövetkező órákban pedig elkészítik a terápiás tervet is. Hozzátette: a kinti orvosokkal folyamatosan tartották a kapcsolatot, és az olasz kollégák folyamatosan tájékoztatást adtak a sérültek állapotáról.

 

Tamás Róbert a sérültek felépüléséről egyelőre nem kívánt jóslásokba bocsátkozni, de megjegyezte, mind a testi, mind a lelki sérülésekből hosszú lesz a felépülés.

 

Tamás Róbert jelezte, orvos kollégái önként, szabadságukról jelentkeztek munkára.

 

A két sérültet repülővel hozták Budapestre, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, onnan mentőhelikopterrel vitték a Honvédkórházba.

 

MTI

Nyitókép:

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!