Menyhárt József, a Magyar Közösség Pártja elnöke március 7-8-án hivatalos látogatáson tartózkodik Brüsszelben. Csáky Pállal, az MKP EP-képviselőjével több tárgyaláson is részt vesznek az Európai Parlamentben – áll az MKP sajtóosztálya által portálunkhoz eljuttatott közleményben.

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az MKP elnöke március 7-én Markus Warasinnal, az Európai Parlament nemrég megválasztott új elnökének nyelvi kisebbségekért felelős megbízottjával tárgyalt.

 

Menyhárt József, az MKP elnöke (balra), Markus Warasin nyelvi kisebbségekért felelős megbízott (jobbra) és Bólya Boglárka, aki az új EP-elnök, Antonio Tajani kabinetjének egyetlen magyar tagja.

 

Menyhárt József és Csáky Pál az EP-stúdió vendégei is voltak, majd az MKP elnöke az Anyanyelv kontra államnyelv című konferencián a felvidéki magyar oktatás helyzetéről tartott előadást (erről bővebben itt olvashat).

 hirdetes_810x300  

 

Az EP-stúdió. Fotó: MKP

 

A konferenciát négy határon túli magyar képviselő, Bocskor Andrea, Csáky Pál, Deli Andor és Sógor Csaba kezdeményezte, az eseményt Navracsics Tibor oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és sportért felelős uniós biztos nyitotta meg.

 

Fotó: MKP

 

Az MKP küldöttségét fogadta Joseph Daul, az Európai Néppárt elnöke is. Március 8-án (szerdán) a delegáció tagjai Manfred Weber frakcióvezető meghívására részt vettek a Néppárt frakcióülésén, ahol az Európai Tanács új elnökének megválasztása, a Brexit és a fegyvertartási irányelv volt a fő téma.

 

Fotó: MKP

 

A szerdai nap folyamán az MKP delegációja a Fidesz EP-képviselőivel folytat tárgyalásokat, egyeztetésen vesznek részt Szájer Józseffel, az Európai Néppárt európai parlamenti képviselőcsoportjának alelnökével és Gál Kinga EP-képviselővel, aki az Európai Néppárt alelnöke.

 

Menyhárt József találkozik az Európai Néppárt elnökével Brüsszelben. Fotó: MKP

 

Körkép.sk

 

Nyitókép: MKP

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!