50 diáklányt engedett szabadon a Boko Haram azok közül, akiket három évvel ezelőtt elrabolt. A nigériai terrorszervezet markában továbbra is több mint 100 lány maradt, akiket az iszlamista radikálisok Chibok városának iskolájából raboltak el az ország északi részén.

 

A szabadon engedettek pontos száma egyelőre nem ismert. A Reuters meg nem nevezett forrására hivatkozva azt írta, hogy 82 diáklányról van szó, a kormányszóvivő azonban legfeljebb 50 gyerekről beszélt, hozzátéve, hogy a kormány hamarosan hivatalos nyilatkozatban pontosít.

 

Az iszlamisták 2014 áprilisában több mint 270 diáklányt raboltak el, akik szabadon bocsátásáról sokáig tárgyalások folytak a kormányerők részéről. Az eddigi legtöbb lányt, 21-et tavaly októberben engedtek szabadon az emberrablók.

 

 hirdetes_300x300  

A több száz diáklány elrablása a chiboki iskolából a Boko Haram eddigi legismertebb erőszakos cselekedete volt. További százak, köztük felnőttek és gyerekek még mindig a szervezet fogságában vannak, akikkel a nigériai kormány értesülései szerint senki sem törődik. Az ENSZ gyermekjogi alapja, az UNICEF arra figyelmeztet, hogy a Boko Haram az elrabolt gyerekeket öngyilkos merényletekre használja fel.

 

ČTK

 

Nyitókép: cnn.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!