Fábián, Sebestyén
  • HUF: 357.94
  • USD: 1.21
  • 3 °C
  • 11 °C
Külügyek

Az újdonsült francia elnök és 25 évvel idősebb felesége: A korkülönbség nem akadály

A 39 éves Emmanuel Macron nevével egy éve találkozhattunk először, amikor elindította En Marche! (Előre!) nevű politikai mozgalmát. Akkor még senki nem gondolta, hogy ő lesz a 2017-es francia elnökválasztás legnagyobb meglepetése, aki május 7-én, a választások második fordulójában meg is nyeri a választást.

 

Macron nemcsak győzelme, hanem idősebb felesége miatt is reflektorfényben áll

 

Az újdonsült államfő azonban nem csak politikai sikerei miatt szerepel a sajtóban. Az elmúlt időszakban sokat cikkeztek arról, hogy Emmanuel Macron (39) és felesége, Brigitte (64) között 25 év korkülönbség van. Megközelítőleg az amerikai elnök, Donald Trump (1946) és felesége, Melanie Trump (1970) között is ekkora a korkülönbség, ők azonban fordított helyzetben vannak – írja a BBC.

 

AFP PHOTO / Patrick KOVARIK

 

Macron 15 éves volt, amikor megismerkedett későbbi feleségével az észak-franciaországi Amiens jezsuita gimnáziumában, a La Providence-ban. Brigitte Trogneux franciát és latint tanított, Emmanuel pedig a diákja volt. A fiú már az érettségi előtt szerelmet vallott a nála csaknem negyedszázaddal idősebb, háromgyermekes családanyának.

 

A szülei tudtak erről, és nem örültek neki, ezért fiukat egy távoli városba küldték továbbtanulni.

 

Az ifjú Macron azonban hosszú éveken át kitartott, és elérkezett a pillanat, amikor felnőtt fejjel visszatérve feleségül kérte az időközben elvált asszonyt. 2007-ben házasodtak össze.

 

Fotó: 9Honey

 

A szokatlan kapcsolat, úgy fest, jó fényt vet a fiatal politikusra. Az emberek kitartónak, céltudatosnak, hűségesnek látják – sőt az elit iskolákban végzett egykori éltanulónak az sem áll rosszul, hogy magánéletében volt mersze szakítani a társadalmi elvárásokkal. A házasság azt sugallja, hogy Macron hozzáállása a párkapcsolati kérdésekhez alapvetően más, mint az utóbbi évek francia vezetőié: Sarkozy trófeagyűjtő hírében állt, Hollande szenvtelenül vált meg partnereitől, Strauss-Kahn nőügyekben mutatott rámenőssége pedig a büntetőjog és a patológia határát súrolta.

 

Fotó: Daily Express

 

Trogneux azonban önmagában is fontos üzenet, főleg egy olyan generációnak, amelyet Macron máskülönben nagyon nehezen szólíthatna meg. A hatvan fölött is fitt, életörömet és magabiztosságot sugárzó asszony élettapasztalata meggyőzően ellensúlyozza Macron jófiús imázsát.

 

Házasságával leplezi másságát?

 

Az újságírók szerint a frissen megválasztott francia elnöknek nem valós a kapcsolata feleségével, mert valójában a férfi nemhez vonzódik. Emmanuel Macron a Le Figaro beszámolója szerint azonban azt mondta, hogy nincs kettős élete. Úgy fogalmazott: a nappalait és az éjszakáit is a feleségével, Brigitte-tel tölti, ráadásul ezért nem is fizet semmit a feleségének.

 

Csakhogy az újdonsült elnökkel kapcsolatban kiszivárogtatott 9 gigabájtnyi bizalmas adat között egyértelműen terhelő jellegű információk is találhatóak.

 

AFP PHOTO / LOIC VENANCELOIC VENANCE/AFP/Getty Images

 

A kiszivárogtatott anyag valódiságát a választás másnapjára több portál, köztük a Reuters is hitelesnek minősítette. Az elektronikus anyag olyan e-maileket és egyéb kampánydokumentumokat tartalmaz, amelyeket ismeretlenek Macron kampányirodájának valamelyik számítógépéről szerezhettek meg.

 

Got News azt állítja, hogy bizonyítékot talált a kiszivárgott fájlok között arra, hogy Emmanuel Macron a “VestiareGay” nevű, internetes homoszexuális levelezési lista rendszeres látogatója, ami egyértelműen megerősíti azt a már eddig is felröppent hírt, miszerint valójában egy meleg bankárból lett az új francia államfő.

 

Forrás: euronews.com/webnoviny.sk/BBC

Nyitókép: Gala

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Csemez László
2017. máj. 09. 13:39

Persze hogy nem akadály.Még a száz éves nő sem lenne akadály,ha az érdek úgy kívánja. Igaz,hogy a szexben nem robotol,de csak megéri?! Örömmel látnám azt a nőt más hajviselettel,mondjuk lófarokkal.No akkor látnánk meg a frankót és tudnánk meg,hogy a liberálisoknál illik-e a Macro gyerekhez.

    Kata
    2017. aug. 24. 10:39

    Közöttünk is ennyi a különbség.6éve ismerjük egymást,4,5 éve együtt élünk és tervezzük a házasságot.Van aki aranyosnak tart bennünket,van aki lenéz,irígy,aki csak a hátunk mögött beszél mindenfélét.Az emberek ilyenek!A lényeg,hogy mi összepasszolunk.Ha az anyagiak játszanának közre,igen érdekes lenne,mert nekem sok hitelem van a fiatal párom pedig jólkereső szakember.Az emberek nem értik,hogy az elfogadás és az összecsiszolódás a jó kapcsolat lényege.

Martonné Katalin
2017. máj. 18. 21:25

10 éves házasok.

Kata
2017. aug. 24. 10:34

Közöttünk is ennyi a különbség.6éve ismerjük egymást,4,5 éve együtt élünk és tervezzük a házasságot.Van aki aranyosnak tart bennünket,van aki lenéz,irígy,aki csak a hátunk mögött beszél mindenfélét.Az emberek ilyenek!A lényeg,hogy mi összepasszolunk.Ha az anyagiak játszanának közre,igen érdekes lenne,mert nekem sok hitelem van a fiatal párom pedig jólkereső szakember.Az emberek nem értik,hogy az elfogadás és az összecsiszolódás a jó kapcsolat lényege.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket