Nyugat-Londonban kigyulladt egy toronyház épülete helyi idő szerint keddről szerdára virradóra, hajnali 1:00 körül. A Grenfel Tower 24 emeletes (más források szerint 27 emeletes) volt és 120 lakást tartalmazott. A hatalmas lángok megfékezésére több mint 200 tűzoltót és 40 tűzoltóautót vezényeltek ki.

 

Frissítve: 09:57

 

A legfrissebb jelentések szerint többen életüket vesztették a tűzben. A szemtanúk megrendítő beszámolói szerint egész családok rekedtek lakásaikban a lángoló épületben. Többen hallották, ahogy a bennrekedtek könyörögnek, hogy mentsék ki legalább gyerekeiket. Volt aki kivetette magát az ablakon, az egyik túlélő látni vélt egy nőt, aki egy kisbabát tartott ki az ablakon.

 

 hirdetes_300x300  

A kórházba szállított sérültek száma már 50-re emelkedett. Egyelőre nem tudni pontosan, mi okozta a tüzet, miért nem szólalt meg a tűzjelző.

 

A szakértők szerint az épület szerkezete is sérült, előfordulhat hogy összeomlik.

 

 

 

Szemtanúk elmondása szerint többen bennrekedtek az épületben. A tűzoltók még mindig a lángokkal küzdenek. A hírek 30 füstmérgezéses esetről számoltak be, 5 embert kórházba szállítottak. Az lakóházban a tűz kitörésekor becslések szerint 200 ember tartózkodott. A lakók közül többen azt állítják, nem szólalt meg a tűzjelző, nem volt riasztás.

 

 

A rendőrség közlése szerint többen megsérültek, sokan füstmérgezést szenvedtek, pontos számokról egyelőre nem érkezett hír. A helyszínre 20 mentős érkezett ki. A legutóbbi információk szerint többszázan tartózkodtak az épületben, mikor felcsaptak a lángok.

 

A torony közvetlen közeléből evakuálták a lakosságot. Helyi idős szerint hajnali 5 óra körül az épület szinte már teljesen leégett.

 

A Grenfel Towert 1974-ben építették.

 

 

Fotó: TheGuardian.com

 

Fotó: TheGuardian.com

 

Fotó: TheGuardian.com

 

Fotó: TheGuardian.com

 

Fotó: TheGuardian.com

 

Fotó: TheGuardian.com

 

Fotó: TheGuardian.com

 

 

 

 

TheGuardian.com

Nyitókép: TheGuardian

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!