A migránstémával és multikultival kapcsolatos közbeszéd ma nagyon korlátozott Magyarországon, ami a magyar nemzeti trauma következménye is – írja a TASR Navracsics Tibort idézve. A szlovák hírügynökség  a magyar  EU-biztos Heti Válasznak adott interjújáról szólva megjegyzi, hogy Navracsics meggyőződése szerint Magyarország nem egyszínű, és az országnak tiszteletben kellene tartania az EU menekültkvótákkal kapcsolatos döntését.

 

Mint ismert, Orbán Viktor kormánya a kvóták tekintetében ezzel ellentétes álláspontot képvisel.

 

Orbán Viktor (j) és Navracsics Tibor. Kép: 24.hu

 

Navracsics korábban miniszterelnök-helyettes, kmajd külügyminiszter volt Orbán Viktor kormányaiban. A TASR a hvg.hu-ra hivatkozva Orbán keddi kijelentését is idézi, aki kijelentette, hogy Magyarországra akkor sem jön egyetlen menekült sem, ha az ország elveszíti a kvóták ügyében ellene indított bírósági eljárást.
A szlovák hírügynökség arról is ír, hogy a magyar EU-biztos a Heti Válasznak adott interjúban a muszlimok integrálását is védelmébe vette, ami a hvg.hu szerint több fideszes politikus szerint „megoldhatatlan kérdés.“

 hirdetes_300x300  
Kép: Heti Válasz

 

Maga a Heti Válasz mai címlapsztoriját felvezető cikkében Navracsics Tibort idézve azt írja, „a Magyarország körüli feszült európai véleményklíma miatt minden más EU-biztosénál szűkebb a mozgásterem.” Mindez gyakran okoz nehezen kezelhető helyzeteket: „nem tudok úgy elmondani egy összetett mondatot, hogy azzal mind Brüsszel, mind Budapest egyetértsen” – idézi a hetilap Navracsicsot.

 

A cikk szerzője szerint az, amit az EU-biztos a kvótadöntés végrehajtásáról mond, azzal Budapest nem fog egyetérteni: „Navracsics elárulja például, miért nem próbálta megakadályozni a kötelezettségszegési eljárás megindítását. Nem tagadja azt sem, hogy a bizottságon belül létezik kivételezés egyes országokkal, mégsem csak az unió gyarló oldalát látja. S hogy visszatérne-e a távollétében erős változásokon átesett Fideszbe? „Ha a polgári Magyarországért dolgozhatok, azt a jövőben is szívesen teszem.” – zárul a Heti Válasz felvezető cikke.

 

Körkép.sk/teraz.sk/Heti Válasz

Nyitókép: teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!