Ausztria „nagyon gyorsan“ kész felújítani az Olaszországgal való közös határszakaszának katonai ellenőrzését, amennyiben nem csökken az onnan érkező migránsáradat. Mindezt az osztrák, hadügyminiszter, Hans Peter Doskozil jelentette ki a bécsi napilap, a Krone internetes kiadásának.

 

„Úgy látjuk, hogy nagyon rövid időn belül szükség lesz a határellenőrzés és a katonai jelenlét bevezetésére,”

 

mondta Doskozil, hozzátéve, hogy 750 osztrák katona és négy harci jármű már ezen a hétvégén kész útnak indulni. Szükség esetén a hadsereg akár kerítést is építhet.

 

Olaszország jelenleg az Európába tartó migránsok fő tranzit országa. Az ún. balkáni útvonal tavalyi lezárásával a migránsok többsége a Földközi-tengeren keresztül érkeznek Észak-Afrika partjaitól az öreg kontinensre. Idén ilyen formában az ENSZ menekültügyi hivatala (UNHCR) szerint már 84 800 migráns ért partot Európában, ami 20 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest.

 

 hirdetes_300x300  

Az Európai Bizottság ma konkrét lépések bejelentésére készül az Olaszországra nehezedő nyomás mérséklésére. A javaslatok Tallinban, az uniós belügyminiszterek e hét végi észtországi találkozóján képeznék a gyors megoldási csomag részét.

 

ČTK

 

Nyitókép: illusztrációs felvétel (Körkép.sk, Röszke)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!