Teherautó gázolt el több embert Barcelonában a belvárosban – jelentette több spanyol hírportál.

 

Frissítve: 7:45

 

A katalán rendőrség agyonlőtt öt feltételezett terroristát egy éjszakai akcióban. A tájékoztatás szerint az illetők szintén gázolásos merényletet követtek el a Barcelonától 120 kilométerre délre fekvő Cambrils tengerparti üdülőhely központjában, és hét embert megsebesítettek, kettőt közülük súlyosan. A rendőrség a nyomukba eredt, rajtuk ütött, és lelőtte őket. Négy feltételezett terrorista a helyszínén életét vesztette, az ötödik később halt bele a sérüléseibe. A helyi média szerint a cambrilsi gázolók nekihajtottak egy rendőrautónak is, amellett, hogy járókelőket gázoltak el.

 

 hirdetes_400x285  

A rendőrség azt is közölte, hogy a gyanúsítottak robbanó övet hordtak a testükön. A Cambrils katalán tengerparti üdülőhelyen péntekre virradóan elkövetett merényletnek köze van az előző napi barcelonaihoz – közölte a katalán kormány.

 

 

Frissítve: 20:43

 

A helyi média szerint a rendőrök tűzharcban lelőtték a teherautós merénylet másik elkövetőjét, aki belehalt sérüléseibe. A gázolás sérültjeinek száma a legutóbbi jelentések már több mint 50.

 

20:19, Sajtóértesülések szerint a terrortámadás még nem ért véget, állítólag rendőrökre lőttek nem messze a teherautós merénylet helyszínétől. A rendőrség közben tagadta azokat a feltételezéseket, hogy túszdráma alakult volna ki a gázolás után egy étteremben, hozzátették, egy embert már letartóztattak.

 

 

19:38, Nem hivatalos források szerint elfogták a merénylőket. Korábban az interneten elterjedt az egyik lehetséges elkövető fotója. Lapértesülések szerint az autót bérelték, többen úgy gondolják, hogy ez azt jelzi, helyiek voltak az elkövetők. A hatóságok egyelőre egyetlen halálesetet ismertek el hivatalosan, de nem zárták ki, hogy a halálos áldozatok száma „nőni fog”.

 

 

Az egyik állítólagos elkövető. Fotó: Twitter/CBSN

 

 

19:14, A rendőrség 32 sebesültről számolt be, közülük 10-nek válságos az állapota.

 

A Twitteren soan amiatt háborognak, hogy a szemtanúk inkább videózzák az eseményeket, nem hogy inkább. A kép tanúsága szerint, ez nem mindenkire vonatkozik. Fotó: twitter/CNN

 

 19:07, A rendőrség két gyanúsított ellen indított hajtóvadászatot, akik a támadás után egy közeli étterembe vették be magukat. További részleteket egyelőre nem közöltek.

 

18:53, Lapértesülések szerint a halálos áldozatok száma 13-ra emelkedett.

 

Tucatnyi mentő érkezett a helyszínre. Fotó: Reuters.com

 

18:37, Már a rendőrség is megerősítette, hogy terrortámadásról van szó. A környéket kiürítették, a helyszínt ellepték a rendőrök és kommandósok. Szemtanúk szerint a furgon sofőrje lassítás nélkül gázolt át a tömegen.

 

A The Telegraph már  terrortámadásról ír. A legújabb információk szerint a támadáshoz közel egy török étteremben ismeretlenek túszokat ejtettek. Egy helyi lakos a twitterre feltöltötte, ahogy a rendőrök átkutatják egy háztömb lakásait.

 

 

Az El País lap értesülései szerint a tehergépkocsi nem vette figyelembe a piros fényjelzést, és az úton átkelő emberekbe hajtott. Hogy tette szándékos volt-e vagy csak baleset történt, egyelőre nem lehet tudni. A sofőr az eset után elmenekült, az autót a helyszínen hagyta.

 

A legfrissebb információk szerint legalább két halálos áldozata van a tragédiának.

 

A videók megrázó képsorokat tartalmazhatnak!

 

 

 

Körkép.sk/SME.sk

Nyitókép: Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!