A Riminiben lengyel turistát ért történt csoportos nemi erőszak után öt újabb, nők elleni szexuális támadásról érkezett bejelentés az olasz hatóságoknál.

 

A menekültügyi kérelmük elbírálására váró nigériai migráns által elkövetett nemi erőszak kiváltotta a közvélemény felháborodását. A hatóságok most további három külföldi és egy olasz elkövető ellen nyomoznak.

 

A meg nem nevezett nigériai migráns szerdán támadt rá egy 81 éves nyugdíjara az észak-olaszországi Milánó egyik parkjában. A többi esetről egyelőre nem adtak ki bővebb tájékoztatást.

 

 hirdetes_300x300  

Riminiben a rendőrség nagy erőkkel vizsgálja az egyik fiatal lengyel turistát ért csoportos nemi erőszak. A tengerparti üdülővárosban ezen kívül egy perui származású transznemű személyt is megerőszakoltak. A rendőrség marokkói és tunéziaiakból álló drogbanda tagjai után nyomoz, akik vélhetően egy osztrák párt is megtámadtak.

 

Az olasz belügyminisztérium jelentése szerint az idei év első felében 2333 nőt erőszakoltak meg az országban. Ugyanezen időszak alatt 2438 személy ellen tettek feljelentést vagy fogtak el szexuális tartalmú erőszak miatt. A kormány programot hirdetett a nemi erőszak áldozatainak megsegítésére.

 

ČTK

Nyitókép: media.novinky.cz

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!