Ma nem olyan veszély fenyeget bennünket, amilyent a kereszténység oly sokszor és sikeresen hárított el az évszázadok során, hanem olyan veszély, amely megértette, hogy a kereszténység lényege az: mély gyökerekkel kapaszkodik – mondta a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének 11., szombati kongresszusán az Országházban Orbán Viktor miniszterelnök.

 

Az, hogy lesz-e keresztény Magyarország, csak rajtunk, magyarokon múlik. Viszont az még kérdés, hogy Európa keresztény lesz-e” – mondta Orbán Viktor, majd hozzátette, hogy annak érdekében, hogy Európa keresztény maradhasson, nem szabad hagyni, hogy egyre több bevándorlóország jöjjön létre.

 

„A bevándorlóországgá alakítás programját egy olyan terv jelenti, amit a köznyelv Soros-tervnek nevez. Ez egy akcióterv, ami pontosan leírja, hogy hogyan és milyen módon kell az ellenszegülő (…) közép-európai országokat bevándorlóországokká alakítani. Természetesen tudjuk, mi a teendő: összefogás, egységesen kell fellépni és nem szabad rést nyitni a pajzson”

 

– mondta a magyar miniszterelnök, hozzátéve: ki kell tartani a következő választásig, a kormány ugyanis készen áll a keresztény Magyarország jövőjének megvédésére.

 hirdetes_300x300  

 

A keresztény ihletettségű politika, amennyiben jól definiálja szerepét, igényt tarthat arra, hogy a hívők közösségénél sokkal szélesebb körben támogassák a tevékenységét – szögezte le a miniszterelnök az Országházban tartott kongresszusi előadásában.

 

Ami jó a kereszténységnek, az jó Magyarországnak is – hangsúlyozta a miniszterelnök, aki kitért arra is, véleménye szerint emberi méltóság, egészséges családok és erős nemzeti kötelék nélkül nem állhat fenn egy ország.

 

Erdő Péter: a kereszténységet életünk középpontjába lehet állítani

 

A kereszténység Európa öröksége, amellyel gazdálkodnia kell – mondta Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek a kongresszusi beszédében, majd hozzátette: ezt az örökséget el lehet herdálni, “mint értetlen utód a nagyszülők értékes hagyatékát”, de meg is lehet becsülni, fel lehet eleveníteni, és “új fényben” életünk középpontjába állítani.

 

Forrás: hirado.hu/MTI

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!