Las Vegasban (Kalifornia állam, USA) egy koncert közben történt lövöldözés ügyében nyomoz a rendőrség.

 

14:41 – A hivatalos rendőrségi közlemények szerint 50 halottja és 406 kórházba szállított sebesültje van a mai Las Vegas-i lövöldözésnek.

 

 

 hirdetes_300x300  
Forrás: Twitter/Channel 1 Atlanta

 

13.01

 

A sajtónak sikerült kiderítenie a támadó kilétét. Stephen Paddoknak hívták és Mesquite városában élt, Nevada államban, 64 éves volt. Kilétét időközben a serif is megerősítette. A CBS szerint nem volt veterán.

 

A rendőrség társát, Marilou Danleyt is előállította, akivel információk szerint együtt lakott. Ázsiai kinézetű, 150 centiméter magas személyről van szó, aki nem gyanusított.

 

 

12. 04

 

Az elmúlt órákban ötven fölé emelkedett az Egyesült Államok újkori történetének legsúlyosabb támadásában elhunyt áldozatok száma. A sérültek száma 200 fölötti. A támadó egy 64 éves fehér ember, a rendőrség szerint nem beszélhetünk terrortámadásról.

 

A támadó nagy valószínűséggel maga volt. „A fő agresszor halotty… a helyszín statikus,“mondta Josepf Lombardo helyi serif a Guardian szerint. (DenníkN)

 

Kép: twitter

 

10.45

A BBC szerint meghaladta a huszat a halálos áldozatok száma, legkevesebb százan megsebesültek

 

10:05 – A közösségi hálókon véradásra buzdítják a Las Vegasban élőket, a kórházak jelezték, hogy több vérre lenne szükségük.

A rendőrség szerint nem valószínű, hogy több elkövető is volt.

 

9:36 – Újabb megrázó videó került fel a netre. Hamarosan a rendőrség is nyilatkozik az ügyben.

 

 

9:13 – 34-re nőtt a sebesültek száma

 

Az emberek segítenek a sebesülteknek. Kép: DenníkN

 

9:07 – A rendőrség közlése szerint „egy elkövetőt” lelőttek. Közben a közösségi hálókon szólították fel a hatóságok a fényképezőket és videózókat, hogy ne tegyék közzé „taktikai helyzetüket” az interneten, mert azzal az esetleges további elkövetők malmára hajtják a vizet.

 

 

A legutóbbi jelentések szerint 24 embert szállítottak kórházba, ketten pedig meghaltak. Ez a szám még változhat. 

 

Forrás: HNonline.sk

 

Sajtóértesülések szerint egy automata fegyverrel felszerelt támadó lőtt a tömegbe nem messze a Route 91 Harvest fesztiváltól, egy hotelben. Egy szemtanú elmondása szerint a hotel 29. emeletéről adták le a lövéseket.

 

Forrás: Dailymail.co.uk

 

Egyelőre nincs pontos szám az áldozatokra vonatkozóan. Egy ember a hotel 32. emeletén vesztette életét. A közösségi hálókon terjedő információk szerint a hatóságok ezt a férfit gyanúsítják:

 


A videó tanúsa szerint hatalmas pánik tört ki a fesztiválon a lövések hallatán. A tömeg megpróbált a földre lapulni, sikolyokat lehetett hallani, aztán többen a menekülés mellett döntöttek.

 

A videó nyugalom megzavarására alkalmas jeleneteket tartalmaz!

 

 

 

Forrás: Dailymail.co.uk

 

Cikkünket folyamatosan frissítjük!

 

Dailymail.co.uk

Nyitókép: Dailymail.co.uk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!