A magyar rendőrök munkája tisztelet érdemel, hisz az elmúlt években két fronton is helytálltak: védték a határokat és fenntartották a közrendet. Ezért hazánk ma az egyik legkevésbé veszélyes ország – mondta Orbán Viktor miniszterelnök Budapesten, a rendőrség állományába kinevezett 227 tiszthelyettes ünnepélyes eskütételén.

 

A miniszterelnök úgy vélte, a következő évtizedben Európában a biztonság lesz a legnagyobb érték. Nemcsak a családok nyugodt és kiszámítható élete múlik majd rajta, hanem Magyarország teljesítménye, gazdasági sikere is. „Manapság kétféle országot lehet megkülönböztetni: ahol biztonság van, és ahol nincs. Magyarország az egyik legbiztonságosabb a kontinensen. Ez a rendőröknek köszönhető” – emelte ki.

 

Orbán Viktor szerint a rendőrök munkája tisztelet érdemel, hisz az elmúlt években két fronton is helytálltak: védték a magyar és európai határokat és közben az ország közbiztonsága is javult. „A mi határainkon már csak az juthat át, aki jogszerűen érkezik, és tiszteletben tartja a törvényeinket” – nyomatékosította a miniszterelnök.

 

 hirdetes_810x300  

Úgy fogalmazott: vendégszerető nép a magyar, „nálunk minden jószándékú idegent megillet a vendégjog”, de közös érdek, hogy „a rosszindulatú embereket kiszűrjük, a vendégjoggal való visszaélést megakadályozzuk, és saját biztonságunkat megvédjük”.

 

Hűségesnek kell maradni 

 

Az esküt tevőkhöz szólva a miniszterelnök továbbá arról beszélt: a legnagyobb próbatételek között is hűségesnek kell maradniuk hazájukhoz, esküjükhöz. Legyenek büszkék esküjükre azért is, mert olyan fontos dolgok megvédése mellett kötelezték el magukat, mint amilyen a magyar családok biztonsága, a nemzeti kultúrán nyugvó életfelfogásunk és az ezeréves keresztény múltból fakadó társadalmi rend – kérte a jelenlévőket.

 

Nekünk, magyaroknak mindez hosszú évszázadok óta azt a sziklaszilárd alapot jelenti, amelyre egy biztonságos és magyar jövőt felépíthetünk. (…) Vannak európai országok, ahol ezek a fontos dolgok már a múltéi, legfeljebb az együttélés véletlenszerű formái” – fejtette ki Orbán Viktor.

 

Bizalom és nagyrabecsülés

 

Szavai szerint a magyar rendőrség az elmúlt hét évben méltán érdemelte ki az emberek bizalmát és nagyrabecsülését. Hozzátette: a rendőrség soraiból a közelmúltban is volt olyan, aki elesett, és olyanok, akik éppen csak túlélték a velük szemben fegyvert fogó bűnözők támadásait

 

Önök Európa egyik legsikeresebb és legnagyobb tekintélynek örvendő rendőrségének lettek felesküdött tagjai” – zárta beszédét Orbán Viktor.

 

MTI/hirado.hu

Nyitókép: MTI – Kovács Tamás

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!