Huba
  • HUF: 406.52
  • USD: 1.01
  • 21 °C
  • 28 °C

Hirdetés (X)

Külügyek

Orbán Viktor: Ha elvész a szabadság, ha elvész a nemzeti függetlenség, mi magunk is elveszünk

“Ha elvész a szabadság, ha elvész a nemzeti függetlenség, mi magunk is elveszünk” – hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Budapesten, a Terror Háza Múzeum előtt rendezett október 23-i díszünnepségen. 

 

Orbán Viktor úgy fogalmazott: emlékezni akarunk arra a csodálatos októberi napra, mikor egy nép azt mondta, elég volt, és megremegtek a kommunista világrendszer tartópillérei. “Emlékezni akarunk a pillanatra, mely örökké élni fog a világ szabad nemzeteinek emlékezetében” – fűzte hozzá.

 

A kormányfő úgy fogalmazott: a szovjet uralom egy történelem nélküli térbe taszított bennünket, “meg akarta semmisíteni a múltunkat és a kultúránkat is”. Mint mondta, a fizikai és szellemi terror megismétlődése ellen a nemzeti emlékezet a legerősebb fegyver. “Ezért jöttünk ma éppen ide” – utalt a Terror Háza Múzeumra, amely – emlékeztetett – a nyilasok főhadiszállása, majd a kommunista pártállami terror székhelye volt.

 

A nemzeti emlékezet a legerősebb fegyver

 

Mi megszoktuk, hogy a felszabadítás egy újabb megszállás kezdete. Szerencsés az a nép, melynek a kellő pillanatban, a sorsdöntő órákban vannak lányai és fiai, akik készen állnak a haza védelmére, mert Európába rendre eljönnek azok az idők, mikor a hazaszeretetről nem elég szépen beszélni, a hazát tényleg meg kell védeni – fogalmazott a miniszterelnök. Azokra emlékezünk, akik arra ébredtek egy nap, hogy mindent elvettek tőlük, nem csak azt, ami volt, hanem ami lehetett volna – tette hozzá.

 

Mi nem csak emlékezünk, de nem is felejtünk. Azokat sem, akik velünk szemben álltak. Szokás vádolni bennünket, hogy mi nem tudunk megbocsátani, de valójában ők nem tudnak megbocsátani amiatt, amit ellenünk elkövettek” – fűzte hozzá Orbán Viktor.

 

Fotó: MTI

 

A nyugatiak nem értették a forradalmat

 

“A nyugatiak, ha csodálták is az 1956-os magyar forradalmat, nem értették. Nem értették, miért harcolunk olyan túlerővel szemben, amelyet emberi számítás szerint aligha győzhetünk le. Nem értették, hogy azért küzdünk, mert a végsőkig ragaszkodunk a saját kultúránkhoz és életformánkhoz, és nem akarunk föloldódni senkinek az olvasztótégelyében” – fogalmazott a kormányfő.

 

Hangsúlyozta: “azt akarjuk, hogy tiszteljék azt, akik és amik vagyunk, hiszen a magyarok ezer éven át őrizték Európa határait és küzdöttek a nemzeti önállóságukért. Bátor és harcos nemzet vagyunk, amely jól tudja, akit nem tisztelnek, azt megvetik”.

 

Biztonságos, keresztény és szabad Európát akarunk

 

Biztonságos, méltányos, polgári, keresztény és szabad Európát akarunk – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök. A kormányfő szerint ma minden választás sorsdöntő Európában. “Most dől el, Európa népei visszaveszik-e saját nemzeti életük politikai irányítását, a gazdasági elitekkel összefonódott európai bürokratáktól. Most dől el, sikerül-e visszaszereznünk a régi, multikulturalizmus előtti nagyszerű Európánkat” – hangoztatta.

 

Orbán Viktor szerint még mindig sokan gondolják, hogy ez lehetetlen, de 1956-ban, 1988-ban és 2010 előtt sem hittek a változásban.

 

“Hányan hitték volna október 23-án reggel, munkába menet a villamoson, hogy estére a Sztálin-szobor helyén már csak két csizma marad? Hányan hitték 1988-ban, hogy a kommunizmust egy éven belül megrogyasztjuk, rászámolunk és leléptetjük, a szovjet csapatokat pedig kiparancsoljuk az országból? S hányan hitték 2010 előtt, hogy hamarosan új, nemzeti alapokon álló, keresztény kultúrájú és családjainkat megvédeni képes alkotmányunk lesz?” – sorolta a miniszterelnök.

 

Résztvevők az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapján tartott állami ünnepségen a Terror Háza Múzeum előtt. (Fotó: MTI)

 

„Homo brüsszelicusszá” gyúrnák a magyarokat

 

A miniszterelnök azt mondta: „hinni akartuk, hogy a régi bajok már nem térhetnek vissza. Hinni akartuk, hogy a kommunisták hagymázas álma, hogy magyarok helyett „homo szovjeticust” faragjanak belőlünk, soha többet nem jöhet elő.”

 

Orbán Viktor azt mondta, most elképedve látják, hogy „a globalizmus erői feszegetik az ajtót, és azon dolgoznak, hogy magyarok helyett homo brüsszelicusokká gyúrjanak bennünket”.

 

Közép-Európa maradt az utolsó migránsmentes övezet

 

Orbán Viktor szerint Közép-Európa maradt „az utolsó migránsmentes övezet”. A miniszterelnök azon véleményének adott hangot, hogy a pénzügyi spekuláns birodalom hozta Európa nyakára az újabb kori népvándorlást, a migránsok millióit, az új bevándorlók invázióját. Ők dolgozták ki azt a tervet, amellyel Európát kevert földrésszé akarják alakítani – tette hozzá. Amíg Brüsszel nem nyeri vissza szuverenitását, addig Európa kormánykerekét sem lehet a helyes irányba fordítani – hangoztatta.

 

“Közép-Európa fogjon össze”

 

Orbán Viktor úgy fogalmazott: ”nekünk senki sem mondhatja, hogy lehetetlen. A népvándorlást meg lehet állítani, a globalizációt féken lehet tartani, Brüsszelt meg lehet zabolázni, a pénzügyi spekuláns tervét meg lehet lékelni, az európai egyesült államok őrült ötletére kényszerzubbonyt lehet húzni” – hangsúlyozta, hozzátéve, ehhez csak az kell, hogy Közép-Európában a lengyelek, a csehek, a szlovákok, a románok és a magyarok összefogjanak.

 

A kormányfő szerint ha meg sem próbáljuk, akkor nem is sikerülhet, valamennyi esély mindig van. „1956-ban megmentettük a nemzet becsületét. 1990-ben visszavettük a szabadságunkat. 2010-ben pedig a nemzetegyesítés útjára léptünk” – hangoztatta.

 

MTI/hirado.hu

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket