Egy egyelőre nem azonosított nő követett el fegyveres támadást a Youtube kaliforniai cégközpontjában kedden. Három embert lelőtt, majd végzett magával. A rendőrség  családon belüli erőszakként kezeli az ügyet.

 

Helyi idő szerint kedden kora délután a Youtube videómegosztó vállalat San Bruno-i központjában került sor a lövöldözésre. A három áldozat közül egy 32 éves nő súlyos, egy 27 éves nő kielégítő és egy 36 éves férfi válságos állapotban van. Mindhármójukat Zuckerberg San Francisco-i kórházába szállították.

 

 

 hirdetes_810x300  

A férfi a feltételezések szerint a lövöldöző nő élettársa vagy barátja lehetett. Szemtanúk beszámolói szerint a nő „hatalmas” fegyvert tartott a kezében és tette elkövetésekor napszemüveget viselt.

 

A rendőrség egyelőre nem hozta nyilvánosságra az elkövető személyazonosságát, sem azt, hogy alkalmazásban állt-e a Youtube-nál. A BBC brit közmédia szerint az elkövetőt Nasim Aghdamnak hívták, és az indíték egy családi vita volt. Az iráni származású nő állítólag egy gépfegyverrel jelent meg a cégnél. Sajtóértesülések szerint többször is kritizálta a Youtube-ot, mert az szerinte szándékosan törölte és diszkriminálta a posztjait.

 

 

 

Egyik megosztott videójában azzal vádolta meg a videómegosztoót, hogy szándékosan blokkolja az Aghdam által közzétett felvételeket. A videó megjelenése után a nő törölte magát az instagramról és a facebookról is.

 

A cég San Bruno-i központjában több mint 1700-an dolgoznak.

 

A képen Nasim Aghdam, a feltételezett elkövető. Fotó forrása: BBC.com

 

Teraz.sk, BBC.com, Körkép.sk

Nyitókép: twitter/MetroNewsCanada

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!