A magyarok körében 53% számít arra, hogy a következő négy évben tovább javulhat az ország általános helyzete, ugyanennyien gondolják úgy, hogy a gazdasági helyzet is még pozitívabban fog alakulni – derül ki a Nézőpont Intézet PestiSrácok.hu számára készült közvélemény-kutatásából. A pesszimisták aránya mindössze 31-32%, tehát több, mint másfélszer nagyobb az optimisták aránya azokhoz képest, akik negatív várakozásokkal bírnak.

 

A magyarok körében 53% számít arra, hogy a következő négy évben tovább javulhat az ország általános helyzete, ugyanennyien gondolják úgy, hogy a gazdasági helyzet is még pozitívabban fog alakulni. A pesszimisták aránya mindössze 31-32%, tehát több, mint másfélszer nagyobb az optimisták aránya azokhoz képest, akik negatív várakozásokkal bírnak. Érdekesség, hogy a kormánypárti táboron belül mindkét kérdésben 90% körül van az optimisták aránya, de még a Jobbik-tábor (20-29%), illetve a baloldaliak (24-28%) jelentős része is bízik a következő négy év sikerében.

 

forrás: Nézőpont Intézet

 

A felmérés arra is rámutat, hogy a megkérdezettek négyötöde (80%) a bevándorlási kvóta elleni fellépésben vár további előrelépést a következő négy év kormányzása során. A családtámogatások bővítése (75%), a nemzeti szuverenitás megvédése (72%), a kormányzati stabilitás (71%), valamint a pénzügyi-gazdasági stabilitás (64%) terén ugyanakkor szintén előrelépést remélnek a magyarok.

 hirdetes_300x300  

 

Módszertan

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatása 2018. április 14-23. között készült 1000 fő telefonos megkérdezésével. A minta reprezentatív a 18 évesnél idősebb lakosságra nem, kor, régió, településtípus és iskolai végzettség szerint. 1000 fős mintanagyság esetén a maximális mintavételi hiba 3,2 százalék.

 

Körkép.sk/Nézőpont Intézet – sajtóhír

Nyitókép: origo.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!