A rovarokról már régóta a jövő táplálékaként beszélnek. Úgy tűnik, hogy a csehek a rovarfogyasztás terén is előrébb járnak, mint mi.

 

A tücsöklisztből készült kenyér a cseh piac legújabb terméke. Az újdonsült pékárut elsőként a Penny Market élelmiszerlánc helyezte forgalomba. Egy csomag kenyeret 49,90 cseh koronáért, azaz nem egész két euóért vásárolhatunk meg, s ez az adag mintegy kétszáz szárított és szétmorzsolt tücsköt tartalmaz.

 

Az Akutalně.cz által nyilvánosságra hozott videóban az egyik szerkesztőnőjük kínálja a tücsöklisztből készült kenyeret a vásárlók körében. Sokan ódzkodtak és tétováztak, ám azok, akik megkóstolták a kenyeret, aztán mondták, hogy jó, bár az ára miatt a nyugdíjasok valószínűleg nem fogják tudni megvásárolni.

 

 hirdetes_300x300  

A cseh piacra a darált tücsökből készített kenyeret a Sens vállalat szállítja. Például az Andrej Babiš pékségből származó, klasszikus kenyérrel összehasonlítva a tücsöklisztből készült pékáru több fehérjét és rostanyagot tartalmaz.

 

Fotó: SENS Food

 

 „A tücskök és a rovarok a jövő élelmiszerei. A tücsöklisztből készült kenyér sokkal táplálóbb, sőt, az ember jobban jóllakik tőle, mint a klasszikus kenyértől. Reméljük, hogy a vásárlók megszeretik ezt a fajta kenyeret, így sikerül lerombolnunk azt az előítéletet, miszerint a rovarokat nem lehet megenni“

 

– idézi a cseh Reflex a Sens vállalat egyik alapítóját, Radek Hušekot.

 

A kenyérben felhasznált tücskök egy thaiföldi gépesített ipari farmról származik, ahol kimondottan tücsköket tenyésztenek.

 

Tücsöklisztből készült proteinszelet. Két cseh férfi nyitja meg a világ legnagyobb tücsökfarmját Thaiföldön

 

Aktualne.cz/Körkép.sk

Nyitókép: SENS Food

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!