Háromszáznyolcvannál is több halálos áldozatot követelt az indonéziai cunami, amely egy 7,5-ös erősségű földrengést követően csapott le a szigetországra. A három méteres vízoszlop házakat döntött össze, autókat sodort el.

 

A cunami után utórengések nehezítik a mentést. Több ezer ház vált a földdel egyenlővé, kórházak, hotelek és bevásárlóközpontok omlottak össze. Palu városánál fölcsuszamlás zárta el a befelé vezető utakat, a központi híd pedig nem járható. A palui reptér kifutópályája is megsérült.

 

VIDEÓ: Cunami csapott le Indonézia partjaira, többen meghaltak

 

 hirdetes_810x300  

Az indonéz hírügynökségek szerint a halálos áldozatok száma 384-re emelkedett ma reggelre. Legalább 540-en sérültek meg, és 29 ember eltűnéséről szólnak a híradások. Az áldozatok száma valószínűleg emelkedni fog, sok holtestet sodor a víz a partvonal mentén. A hatóságok közlése szerint a cunami érkezésekor sokan még mindig a tengerparton tartózkodtak, nem menekültek el időben.

 

Többen úgy élték túl a szökőár pusztítását, hogy felmásztak a magasabb fákra.

 

A természeti katasztrófával sújtott Palu és Donggala városaiban több mint hatszázezren élnek. A mentésben és a holttestek összegyűjtésében a katonaság is segédkezik. Katonai teherszállítógépekkel a fővárosból, Jakartából szállítottak a helyszínre élelmiszersegélyt, egészségügyi és más ellátmányt.

 

Fotó: BBC.com
Fotó: BBC.com

 

BBC.om

Nyitókép: BBC.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!