Körülbelül húszan sérültek meg szombat reggel Párizs központjában, miután erős robbanás történt egy pékségben. A detonáció és az azt követő tűz valószínűleg gázrobbanás miatt történt.

 

FRISSÍTVE: 14:33 – A BBC brit közmédia jelentése szerint legalább négyen meghaltak a Párizs központjában bekövetkezett robbanásban, köztük két tűzoltó. A sérültek száma korábban jelzett húszról 47-re emelkedett, 10 személy állapota válságos. Mivel a hétvégén több mint 80 ezer rendőrt vezényeltek az utcákra a sárgamellényes megmozdulások miatt, a rendőrség külön kihangsúlyozta, hogy az eset nincs összefüggésben a tüntetésekkel.

 

A legfrissebb információk szerint a tűzoltók gázömlés miatt mentek az épületbe, de már nem volt idejük elhárítani a veszélyt, a robbanás végzett velük. 

 

 hirdetes_810x300  

 

Az AFP ügynökség információi szerint a robbanás jócskán megrongálta a pékséget, a nyomás kitörte a környező épületek ablakait is.

 

A párizsi rendőrség szóvivője pontosítása szerint a robbanásra közép-európai idő szerint 9 órakor került sor a Rue de Trévise utcán, Párizs IX. kerületében. A körzet a francia főváros központjának északi részén terül el, és ismert bevásárlózóna.

 

 

A rendőrség csak sérültekről tesz említést, a jelek szerint senki sem vesztette életét a balesetben. A tűzoltók röviddel a detonáció után megkezdték a tűz eloltását, valamint a pékségben tartózkodók kimentését. A mentősök már a helyszínen megkezdték a sérültek ellátását, többen égési sérüléseket szenvedtek.

 

Egyébként Párizsban még a robbanás előtt megemelték a biztonsági szintet, miután a hétvégén a sárgamellényesek tüntetésekre készülnek.

 

 

 

 

hnonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!