Emőke
  • HUF: 316.81
  • USD: 1.13
  • 8 °C
  • 22 °C
Külügyek

Új vezetőséget választ az ANO, nem akadt kihívója Babišnak

Prágában gyűltek össze a küldöttek

Nyitókép: ihned.cz

 

A cseh kormányzó párt, az ANO országos közgyűlése ma új vezetőséget választ. A párt elnöki posztjára egyetlen jelölt van, a pártalapító és kormányfő Andrej Babiš személyében.

 

A párt országos közgyűlése Prágában ült össze, a küldöttek reggel 9 órakor gyűltek össze. A program jóváhagyása után Babiš szólalt fel a párttagok előtt.

 

“Mozgalmunk alapvetően változtatta meg a politikai palettát, megváltoztatjuk Csehországot”

 

mondta felszólalásában a kormányfő, aki azt is kiemelte, hogy a párt kritikusai azt mondják, az ANO se nem baloldali, se nem jobboldali, azzal bírálják, hogy nincs ideológiájuk. Ezzel kapcsolatban Babiš azt üzente a kritikusoknak, hogy

 

“Mi olyan mozgalom vagyunk, amely Csehország minden polgárára összpontosít. És miért? Azért, mert van programunk a nyugdíjasoknak, a vállalkozóknak, a cégeknek, a tudósoknak, a diákoknak, a sportolóknak, a kultúrában tevékenykedőknek”

 

folytatta a pártelnök.

 

A nap folyamán felszólalnak majd a párt miniszterei és az europarlamenti képviselői is. A párt vezetését 15 óra körül választják meg elektronikus rendszerben. Várhatóan Jaroslav Faltýnek marad majd a párt első alelnöke, miközben összesen négy alelnököt választanak majd meg.

 

Egyelőre 6 jelölt van a négy posztra.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket

Megosztás