Nyitókép: Nine O’ Clock

 

A katolikus egyház is halad a korral, ha egy látogatás megszervezéséről van szó – adta hírül a Főtér.

 

A romániai magyar portál azt írja cikkében: március elsejétől helyezik üzembe azt az internetes honlapot (www.pontifex.ro), amelyiket a csíksomlyói pápalátogatásra érkező zarándokok regisztrációja érdekében hoztak létre. Az online felületen akár csoportosan, akár egyénileg regisztrált személyeket ún. szektorokba osszák majd be, ami megkönnyíti a zarándokok mozgását a csíksomlyói nyeregben.

 

 hirdetes_810x300  

Oláh Zoltán kanonok, a Gyulafehérvári Főegyházmegye pápalátogatás ügyében illetékes sajtóreferense a Székelyhonnak elmondta: felkérték a római katolikus plébániákat, hogy szervezzék meg a csoportokat, amelyeket majd a főesperességek összesítenek és jelentenek be a honlapon.

 

Mivel sokan vannak, akik nem egy plébánián keresztül, hanem egyénileg vennének részt a történelmi eseményen, szükség volt egy online platformra, ahol összesíteni lehet a szektorokat. A szervezők mindazonáltal azt javasolják az erdélyi résztvevőknek, hogy csoportosan jelentkezzenek be, mert a csoportok élveznek majd előnyt a szektorok kialakításakor.

 

A regisztráció természetesen – akár egyénileg, akár csoportosan történik – ingyenes lesz.

 

Főtér.ro

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!