Rafael
  • HUF: 323.50
  • USD: 1.12
  • 19 °C
  • 28 °C
Külügyek

Megölte gazdáját egy oroszlán Csehországban

Az áldozatnak két oroszlánja is volt, a rendőrök mindkettőt lelőtték.

Nyitókép: MTI/EPA/Négy Mancs/Daniel Born

 

Oroszlán támadt 34 éves gazdájára a csehországi Zděchov faluban kedd reggel. A férfi belehalt sérüléseibe – közölte a falu polgármestere.

Az áldozatnak két oroszlánja is volt, a rendőrök mindkettőt lelőtték – mondta Lenka Javorkova, a rendőrség szóvivője. Nem hivatalos információ szerint a hím támadt a férfire.

 

Az állatorvosok sokadszorra sem engedélyezték a férfinak, hogy Zděchovban oroszlánokat tenyésszen, mivel nem nyújtotta be az építési engedélyt a kifutóval ellátott karámra.

 

A tenyésztő 2016 nyarán hozta a faluba az akkor hatéves oroszlánt. Családi telkén engedély nélkül karámot épített neki, ami miatt a helyiek folyamatosan panaszkodtak. A hatóságok többször is megbírságolták engedély nélküli oroszlántartásért, mégsem tudták megakadályozni, hogy otthon nevelje az egzotikus ragadozót.

 

A közeli Vsetín hatósága 2017-ben megpróbálta lebontani az elkerített kifutót, a férfi azonban nem engedte be a munkásokat a birtokra. Az állatorvosi felügyeletnek sem sikerült elvenni az oroszlánt a férfitól, mert ehhez bizonyítaniuk kellett volna, hogy rosszul bánik vele, de ez nem volt igaz.

 

„Talán a baleset megoldhatja a hosszú ideje fennálló problémát”

 

– mondta Tomáš Kocourek polgármester.

 

Tavaly nyáron a rendőrségnek is foglalkoznia kellett egy balesettel: a gazda pórázon sétáltatta a nőstényoroszlánt, ennek ellenére az megtámadott egy kerékpárost, akihez orvost kellett hívni. A rendőr közlekedési balesetnek ítélte a támadást, ezért azt mondta, bűncselekmény nem történt.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket

Megosztás