Nyitókép: Ean-Francois Monier/AFP

 

Késsel súlyosan megsebesített egy 27 éves, iszlám hitre áttért fogva tartott két börtönőrt a nyugat-franciaországi Condé-sur-Sarthe börtönében. A férfit és élettársát a rendőrség elitegysége 10 óra elteltével előállította.

 

Az AFP francia hírügynökség helyszínen tartózkodó munkatársai több detonációt is hallottak. A francia rohamrendőrség regionális egységei, valamint a RAID elit alakulat tagjai napközben érkeztek a büntetés-végrehajtási intézetbe, ahol a fogva tartott élettársával együtt a reggeli órákban elsáncolta magát a családtagok fogadására fenntartott helyiségben. A rohamrendőrség támadása eredményeképpen tíz óra eltelte után tudták őket előállítani.

 

 hirdetes_400x285  

Michäel Chiolo fogva tartott kedd reggel késsel támadt két börtönőrre, a mellkasukon és az arcukon sebesítette meg őket. A támadást közben Allah akbár-t (Allah a legnagyobb) kiáltott. A két börtönőr nincs életveszélyes állapotban – közölte Nicole Belloubet igazságügy-miniszter, aki délben terrortámadásnak nevezte a történteket.

Chiolo, aki 2010-ben tért át az iszlám hitre, köztörvényes elítélt, aki 30 évi börtönbüntetését tölti. 2015 decemberében ítélték el, amiért 2012-ben fogva tartott és megfojtott egy 89 éves férfit.

 

A miniszter asszony szerint a kerámia kést, amelyet nem észlelt a fémdetektor, feltehetően az élettárs csempészte be a börtönbe.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!