Nyitókép: WLS-AM

 

92 éves korában, életében először posztolt az Instagramra II. Erzsébet brit királynő – írja a BBC

 

A királynő a brit királyi család hivatalos Instagram-oldalán osztott meg egy fotót 43 évvel az után, hogy elküldte első e-mailjét. II. Erzsébet a londoni Tudományos Múzeumban járt, onnan posztolt ki egy fotót az iPadje segítségével.

 

 hirdetes_810x300  

A kép alá azt írta:

 

A mai napon ellátogattam a Tudományos Múzeumba, mert szerettem volna megnézni a királyi archívumban egy 1843-ban, ükapámnak, Albert hercegnek íródott levelet.

 

A megosztott fotón egy, a múzeumban kiállított levél látható, melyet a 19. századi feltaláló és matematikus, Charles Babbage küldött Viktória királynő férjének, Albert hercegnek, még 1843-ban.

 

View this post on Instagram

Today, as I visit the Science Museum I was interested to discover a letter from the Royal Archives, written in 1843 to my great-great-grandfather Prince Albert.  Charles Babbage, credited as the world’s first computer pioneer, designed the “Difference Engine”, of which Prince Albert had the opportunity to see a prototype in July 1843.  In the letter, Babbage told Queen Victoria and Prince Albert about his invention the “Analytical Engine” upon which the first computer programmes were created by Ada Lovelace, a daughter of Lord Byron.  Today, I had the pleasure of learning about children’s computer coding initiatives and it seems fitting to me that I publish this Instagram post, at the Science Museum which has long championed technology, innovation and inspired the next generation of inventors. Elizabeth R. PHOTOS: Supplied by the Royal Archives © Royal Collection Trust / Her Majesty Queen Elizabeth II 2019

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily) on

 

„Megismerhettem a gyerekeknek szánt programozással kapcsolatos kezdeményezéseket, így most közzétehetem ezt az Instagram-posztot a Tudományos Múzeumból, amely már régóta támogatja a technológiát, az innovációt, és inspirálja a feltalálók következő generációját”

 

– folytatta bejegyzésében a királynő.

 

Hosszú uralkodása alatt a királynő számos technológiai változással találkozott. Ő volt az első személy, akinek a koronázását filmre vették, miután 1953-ban engedélyezték hogy a Westminster-apátság belsejében is lehessen felvételeket készíteni. Emellett megélte a színes televízió, a mobiltelefonok és az internet bevezetését is, és ő lett az első uralkodó, aki e-mailt küldött, amikor 1976-ban egy hadsereg bázisára látogatott.

 

Unokái, Beatrice hercegnő és Eugenie elmagyarázta neki a YouTube fogalmát, majd 2007-ben elindította saját csatornáját. Személyesen feltöltött egy videót is a videómegosztó oldalra, amikor 2008-ban meglátogatta a Google londoni irodáit. Öt évvel ezelőtt a királynő első alkalommal írt a Twitterre, szintén a Tudományos Múzeum látogatása során.

 

Origo.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.