Nyitókép: Omaze.com

 

Egy internetes jótékonysági szerencsejátékon egy cseh férfi nyerte meg azt az egyedi fehér Lamborghini Huracánt, amit tavalyelőtt Ferenc pápa kapott az olasz autógyártól – tájékoztatott az omaze.com honlap.

 

A játékban a legalacsonyabb lehetséges betét 10 dollár volt, azaz 8,87 euró.

 

 hirdetes_810x300  

A szentatya a sportautót nemcsak megszentelte, de a motorháztetőt még az aláírásával is ellátta. A jótékonysági szerencsejátéknak köszönhetően 200 ezer euróra sikerült szert tenni, amit az Iszlám Állam által tönkretett iraki keresztény templomok, illetve a helyi keresztény lakos megsegítésére fognak felhasználni.

 

A pápai színben gyártott Lamborghini először a Sotheby’s monacói árverésén kelt el 715 ezer euróért, csakhogy a nyertes spanyol autókölcsönző nem fejezte be a tranzakciót, így az árverés szervezői egy internetes jótékonysági szerencsejáték mellett döntöttek.

 

Az autót a kelet-csehországi Skuteč városából származó Vláďa N. nyerte. A nyeremény mellett már csak hab a tortán, hogy a nyertes egy magánakció keretén belül magával a pápával is találkozhat, ahol hivatalosan is megkapja az autó kulcsait – informált az irozhlas.cz.

 

Sme.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.