Nyitókép forrása: twitter/KPRM

 

Nem kell olyan európai uniós hadsereg, amely helyettesítené a NATO-erőket – hangsúlyozta Andrej Babis cseh kormányfő vasárnap Varsóban a visegrádi négyek (V4) NATO-belépésének évfordulója alkalmából a magyar, a lengyel és a szlovák miniszterelnök részvételével rendezett ünnepségen.

 

Babis kiemelte a NATO fontos szerepét a V4-ek védelmében. A szövetség előtt álló kihívásokról beszélve megállapította, hogy új követelmények fogalmazódtak meg „valamiféle európai hadsereg létrehozására, amely helyettesíthetné a NATO-erőket”.

 

„Ezzel nem értek egyet” – mondta, hozzáfűzve, nem szeretné, hogy az európai védelmet „valamiféle európai titkár irányítsa, és a védelmi lépéseket olyan kaotikus módon koordinálják, mint például az euróövezet esetében”.

 hirdetes_810x300  

 

Elmondta: tervek vannak a hibrid fenyegetésekre, a dezinformációra és a kibervédelemre összpontosító új uniós ügynökségek létrehozására. Szerinte ezekkel az ügyekkel a NATO-nak kell foglalkoznia, szorosan együttműködve az EU-val.

 

„Családi fotó” a NATO-csatlakozás évfordulóját ünneplő visegrádi négyek miniszterelnökeivel és védelmi minisztereivel a lengyel kormányfői hivatal twitteroldaláról: 

 

 

MTI

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!